На Дніпропетровщині зросла кількість постраждалих у ДТП вантажівки та маршрутки

На Дніпропетровщині зросла кількість постраждалих у ДТП вантажівки та маршрутки

Фото: Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області

Поліція відкрила кримінальне провадження.

Кількість постраждалих унаслідок зіткнення вантажівки та рейсової маршрутки під Дніпром збільшилась на двох осіб.

Про це заявила прес-секретар патрульної поліції в Дніпропетровській області Людмила Копиленко під час брифінгу, повідомляє прес-центр ГУ ДСНС області.

Фура протаранила автобус з людьми під Дніпром, є поранені

Фура протаранила автобус з людьми під Дніпром, є поранені

"За медичною допомогою звернулися 18 осіб. Двоє з них перебувають у важкому стані. Із серйозних травм - забійна травма голови, садна лівого ліктьового суглоба, внутрішньочерепна травма, гематома лівого ока тощо. Постраждалі були доправлені до 16-ї міської лікарні і до лікарні ім. Мечникова", - повідомила вона, уточнивши, що загалом у салоні було 30 пасажирів.

За словами Копиленко, попередньою причиною аварії є те, що водій вантажівки МАН заснув за кермом.

"Як пояснив водій вантажівки, він їхав із Донецької області, довго перебував за кермом і через втому заснув під час руху. Як наслідок - врізався в автобус, який їхав попереду", - розповіла патрульна і додала, що чоловік також постраждав під час аварії і йому надавали медичну допомогу на місці ДТП.

Своєю чергою начальник управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС України в Дніпропетровській області Руслан Мураль зазначив, що рятувальники прибрали з дороги дві бетонних опори, які заважали проїзду транспорту.

"Ми здебільшого займалися відновними роботами. Коли автобус перекинувся, він торкнувся бетонного стовпа, який потягнув за собою ще один. Ми їх прибрали, тому що вони заважали проїзду транспорту", - наголосив він.

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами" ККУ.

Нагадаємо, ДТП сталася близько 7-ї ранку. Від потужного удару маршрутка перекинулася, до того ж на проїжджу частину впали бетонні стовпи. Спочатку повідомлялося про 16 постраждалих, серед яких також 1 дитина.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація