На Донбасі чоловік намагався відправити службою експрес-доставки вибухівку та боєприпаси

Вилучена вибухівка та боєприпаси направлені на експертизу.

В Авдіївці правоохоронці затримали чоловіка, який намагався відправити службою експрес-доставки дві гранати та 800 грамів вибухівки. За фактом розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє пресслужба поліції Донецької області 21 вересня.

"Небезпечні предмети були виявлені у 43-річного жителя. За словами чоловіка, нещодавно до нього звернувся малознайомий і попросив відправити до Дніпропетровської області коробку з речами, про зміст якої нічого не повідомив. Показання відправника будуть перевірені під час досудового розслідування", - зазначено у повідомленні.

Під час огляду зазначеної коробки поліцейські виявили два корпуси від гранат РГД-5, шість запалів УЗРГМ-2 та чотири тротилові шашки по 200 грамів кожна. Вилучену вибухівку та боєприпаси було передано на експертизу.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Раніше у 73-річної киянки знайшли схрон зброї. Жінка вирішила поприбирати на балконі та виявила серед своїх речей гранати й набої. Про знахідку жінка повідомила до поліції.

А у Львівській області загинув 67-річний місцевий мешканець в результаті вибуху невстановленого вибухонебезпечного предмета. 

Чоловіка з двома бойовими гранатами затримали у середмісті Рівного

Чоловіка з двома бойовими гранатами затримали у середмісті Рівного

Повʼязані теми:

Наступна публікація