На Донбасі схопили одного з організаторів масових заворушень та захоплення будівлі СБУ у Луганську

На Донбасі схопили одного з організаторів масових заворушень та захоплення будівлі СБУ у Луганську

На Донбасі схопили одного з організаторів масових заворушень та захоплення будівлі СБУ у Луганську

Фото: СБУ

Мешканець Луганська увійшов до складу проросійських рухів "Антимайдан" та "Армія Південного Сходу" від моменту їхнього утворення.

На підконтрольній Україні частині території Донбасу контррозвідка під час спецоперації затримала одного з організаторів та активних учасників масових заворушень у Луганську навесні 2014 року, який також брав активну участь у штурмі, захопленні та утриманні адміністративної будівлі СБУ.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Керівництво захопленням будівлі і наступним процесом всередині нього здійснював штаб "Армії Південного Сходу". З Красного Луча прибули кубанські козаки. Прийшовши на подвір'я, почалося розкриття підвалу зі зброєю. Після отримання зброї віддав наказ про формування військових підрозділів для охорони периметра будівлі. Я сформував взвод, він був озброєним і екіпірованим. Ми зайняли 4-й поверх у задній будівлі комплексу СБУ", - розповів чоловік.

За його словами, протягом тижня він був командиром взводу, а за тиждень його було перепідпорядковано командиру козачо-кубанської роти, з яким у нього виникли розбіжності у поглядах.

У зв’язку з цим луганчанин виїхав до РФ, де познайомився з донським козаком, який збирав групу у Росії для відправлення їх до підрозділів "отамана" Миколи Козіцина. Проте через непорозуміння з ватажком чоловік знову виїхав до РФ, де через знайомих співробітників ФСБ зміг потрапити до підрозділу Олександра Бєднова - групи швидкого реагування "Бетмен" - завдяки їхньому особистому знайомству.

Як зазначається, у квітні 2015 року через конфлікт з ватажками бандформувань зловмисник залишив бойовиків та тривалий час проживав у тимчасово окупованому Луганську, перебиваючись випадковими заробітками.

"Понад чотири роки він перебував у розшуку за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення), ч. 2 ст. 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем), ч.1 ст. 341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд) Кримінального кодексу України", - заявили у СБУ.

Наразі бойовику оголошено про підозру у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, раніше на Донеччині затримали "почесного танкіста" бойовиків. Затриманий має посвідчення "учасника бойових дій" та нагороди від російської окупаційної адміністрації. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація