На Донеччині гірники відмовляються підніматися на поверхню через кількамісячну заборгованість

На Донеччині гірники відмовляються підніматися на поверхню через кількамісячну заборгованість

Фото: УНІАН

Наразі під землею перебувають шахтарі з чотирьох змін.

У містечку Родинське Донецької області шахтарі відмовляються підніматися на поверхню через невиплату зарплати.

Про це повідомили у прес-службі Конфедерації вільних профспілок України.

"30 жовтня гірники другої зміни шахти "Родинська" ДП "Мирноградвугілля" після 20-ї години відмовилися підніматися на поверхню. Згодом до них приєдналися шахтарі третьої та четвертої змін, а сьогодні й першої зміни", - йдеться у повідомленні.

За даними профспілок, загалом під землею зараз перебувають 14 осіб.

Як зазначається, таким чином гірники вимагають, щоб їм виплатили зарплату – нині борг становить по 75 відсотків за серпень та вересень.

"Фактично заборгованість становить три місяці, бо вже треба нараховувати за жовтень. Гроші на заробітну плату мають надходити із державного бюджету за статтею "Реструктуризація" регулярно і без затримок. У цьому питанні вбачаю недопрацювання першого заступника міністра енергетики і вугільної промисловості Галини Карп. Запроваджується така практика: щоб отримати заробітну плату, шахтарям треба вдаватися до страйку. Чиновникам байдуже, що гірники працюють у надзвичайно складних умовах, причому отримуючи всього лиш від п’яти до десяти тисяч гривень, та ще й із затримками", - заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Нагадаємо, раніше в жовтні нововолинські шахтарі перекривали автомобільну дорогу між Києвом та Варшавою. Вони також вимагали виплатити їм заборговану зарплату.

Повʼязані теми:

Наступна публікація