На Донеччині росіянина-танкіста засудили до 15 років в’язниці за вбивство українських військових

На Донеччині росіянина-танкіста засудили до 15 років в’язниці за вбивство українських військових

Фото: Reuters

Поплічник бойовиків керував танком, який розстріляв позиції бійців АТО.

Громадянин Росії отримав 15 років позбавлення волі за агресивні воєнні дії та вбивство українських військових у зоні АТО.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

"Артемівським міськрайонним судом Донецької області постановлено обвинувальний вирок, яким громадянина Російської Федерації визнано винним у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України, та призначено реальну міру покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - повідомив перший заступник генерального прокурора Дмитро Сторожук.

За його словами, громадянин Російської Федерації 2014 року перебував у місті Красний Луч Луганської області, де у грудні домовився з активними учасниками "ЛНР" щодо обслуговування ним військової техніки механізованого батальйону "Август", який входить до складу угруповання терористів.

"У подальшому підозрюваний, виконуючи відведену йому роль, обслуговував та керував танком "Т-64-Б", екіпаж якого здійснював вогневе ураження позицій сил АТО поблизу м. Санжарівка Донецької області, внаслідок чого отримали тілесні ушкодження та загинули військовослужбовці Збройних Сил України", - додав заступник генпрокурора, зазначивши, що під час бойового зіткнення танк був знешкоджений українськими військовими, а росіянин затриманий.

Нагадаємо, раніше бойовика "ЛНР", який 2014 року вступив до лав так званого батальйону "Призрак", засуджено до 10 років позбавлення волі. На судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою провину та дав викривальні покази щодо інших учасників "ЛНР", причетних до подій 2014 року на території Луганської області.

Повʼязані теми:

Наступна публікація