На Донеччині схопили кримінального авторитета-організатора зухвалих банд в Україні та Білорусі

На Донеччині схопили кримінального авторитета-організатора зухвалих банд в Україні та Білорусі

Фото: ГУ Національної поліції в Донецькій області

Ватажок банд 14 років переховувався від закону.

У Костянтинівці затримали кримінального авторитета-росіянина, який переховувався від закону 14 років.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Донецькій області.

Як зазначається, у 90-х роках бандит організував щонайменше 5 груп, які катували та грабували жителів у Донецькій, Харківській, Рівненській, Полтавській областях, а також у Білорусі.

"На слід зловмисника оперативники обласного главку поліції Донеччини натрапили під час розслідування серії озброєних розбійних нападів у Бахмутському районі. Члени банди проникали в оселі під виглядом комунальників. Відрізнялись зухвалою жорстокістю: зв'язували, били, душили та палили людей праскою", - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, на рахунку банди, яка діяла майже 2 роки, понад 40 розбоїв та інших зухвалих злочинів. В процесі оперативних спецзаходів із затримання лідера злочинної групи поліцейські вийшли на ватажка синдикату.

"Організатор ОЗГ – уродженець РФ, не працював у своєму житті ані дня, був судимий у 1981 році за майновий злочин, вийшов із тюрми на початку 90-х, поступово зосередив у своїх руках владу та отримав доступ до кримінальної "каси". З 2002 року потрапив у поле зору правоохоронців та перебував у розшуку", - розповіли у поліції.

Як з'ясувалося, банди під його керівництвом орудували на території низки областей протягом декількох років, поки один із потерпілих під час нападу не вчинив опір. Після цього організатор банди втік до РФ, де продовжив свою "справу", і згодом повернувся до України за підробленими документами.

"Ватажок, відомий у кримінальних колах, повністю керував групами. Сам підбирав кадри у злочинні групи, як правило, з числа раніше судимих осіб, при цьому члени банди знали один одного тільки по іменах. Брав безпосередню участь у розподілі майна, отриманого злочинним шляхом, формував "общак", яким розпоряджався особисто, тож левова частка "здобичі" залишалася йому. Отримані кошти бандит намагався легалізувати та вкладав у нелегальний бізнес: мережу магазинів секонд-хенду та парфумерії", - зазначили оперативники.

Наразі обидва затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання Бахмутського відділу поліції, їм "світить" до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше у Києві на хабарі за наркотики схопили кримінального авторитета, який намагався підкупити Киву. Зловмисник за "кришування" наркобізнесу пропонував щомісяця платити очільнику Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції 200 тисяч гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація