На Донеччині викрили трьох поліцейських, які систематично катували затриманих

На Донеччині викрили трьох поліцейських, які систематично катували затриманих

Правоохоронцям загрожує до 8 років позбавлення волі.

20 липня у Покровську Донецької області затримали трьох поліцейських, яких підозрюють у систематичному катуванні затриманих та підробці кримінальних справ.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Слідство встановило, що троє дільничних офіцерів з метою підвищення показників своєї роботи систематично фабрикували докази винуватості осіб у кримінальних провадженнях. Зокрема, вони передавали наркозалежним особам наркотики для подальшого їх притягнення до кримінальної відповідальності.

Крім того, вони били і катували затриманих. Так, правоохоронці, перебуваючи у приміщенні одного з дільничних пунктів поліції, вимагали від затриманого взяти на себе злочин, якого той не скоював. Отримавши відмову, поліцейські побили його гумовим кийком по голові, тулубу, рукам та ногам.

Наразі триває досудове розслідування за ч.2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів) КК України продовжується. Поліцейським загрожує до 8 років позбавлення волі.

На Донеччині прокуратура викрила трьох поліцейських на катуванні затриманих та створенні злочинної схеми 20 липня слідч...

Опубліковано Прокуратура Донецької області 20 липня 2017 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація