На Донеччині затриманий на вимаганні $ 1000 патрульний поліцейський відбувся штрафом у 850 грн

На Донеччині затриманий на вимаганні $ 1000 патрульний поліцейський відбувся штрафом у 850 грн

На Донеччині затриманий на вимаганні $ 1000 патрульний поліцейський відбувся штрафом у 850 грн

Фото: Прокуратура Донецької області

Суд визнав його винним у шахрайстві, а не у хабарництві.

Патрульний поліцейський із Краматорська, який вимагав і отримав від водія тисячу доларів за повернення водійського посвідчення, відбувся штрафом у 850 грн.

Відповідне рішення виніс Краматорський міський суд, передає Depo.Донбас.

Слідство встановило, що наприкінці 2015 року мешканець Краматорська скоїв ДТП і втік з місця події. Через це в нього відібрали водійське посвідчення.

У лютому 2017 року винуватець ДТП звернувся патрульного поліцейського Артура Близнюка (який на той час виконував обов'язки речника підрозділу) з проханням посприяти у поверненні водійського посвідчення. Поліцейський погодився зробити це за тисячу доларів. Під час отримання 27 тисяч гривень Близнюка затримали правоохоронці.

Суд визнав патрульного винним не у хабарництві, а у шахрайстві. У рішенні суду йдеться, що Артур Близнюк не мав доступу до конфіскованих водійських посвідчень і не міг посприяти їхньому поверненню. Тому, на думку суду, тут мова йде про шахрайство.

Видання зазначає, що кваліфікація цього злочину як шахрайство не передбачає заборони займати певні посади, тому наразі немає жодних формальних підстав, які б забороняли Близнюку працювати у поліції.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд виніс виправдальний вирок колишньому очільникові департаменту матеріально-технічного матеріального забезпечення Держприкордонслужби України Олегу Лантвойту, який був засуджений до 10 років позбавлення волі за хабарництво. Суд вирішив, що у справі Лантвойта немає доказів його провини. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація