На Донеччині злочинці систематично розкрадали вугілля із залізничних вагонів

На Донеччині злочинці систематично розкрадали вугілля із залізничних вагонів

Група з 15 осіб викрадали вугілля із вагонів, лопатами вивантажували на узбіччя вздовж залізничної колії і пакували в мішки.

Правоохоронці 4 вересня затримали групу осіб, яка систематично розкрадала вугілля із залізничних вагонів на станціях Розівка (Запорізька область) та Зачатівка (Донецька область).

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

Під час затримання 15 учасників злочинного угрупування на місці події було вилучено 90 мішків з вугіллям. Велику його кількість також було виявлено під час обшуків за місцем проживання крадіїв та у схованках.

"Укрзалізниця" наголошує, що це не поодинокий випадок. Учасники угрупування з червня по вересень 2018 року за попередньою змовою викрадали кам’яне вугілля та кокс із вагонів, які стояли на коліях станцій зазначеного перегону. Вантаж призначався для транспортування до металургійних комбінатів Донеччини. Викрадене вугілля крадії лопатами вивантажували на узбіччя вздовж залізничної колії, потім пакували в мішки та вантажівкою вивозили до схованок.

Попередньо зловмисникам інкримінується ч. 2 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу.

Наразі вирішується питання щодо остаточної правової кваліфікації злочину та обрання запобіжного заходу стосовно 5 осіб. Тривають заходи щодо встановлення ще 7 їхніх спільників.

Сума завданого збитку встановлюється.

Нагадаємо, у липні військова контррозвідка затримала на гарячому військовослужбовців Збройних сил України, які розкрадали пальне, призначене для військової техніки, задіяної в операції Об’єднаних сил.

Фінансування терористів: європейські країни досі купують вугілля із ОРДЛО

Фінансування терористів: європейські країни досі купують вугілля із ОРДЛО

Повʼязані теми:

Наступна публікація