На Харківщині домашній собака не залишив на тілі пенсіонерки живого місця. Жінка померла у лікарні

На Харківщині домашній собака не залишив на тілі пенсіонерки живого місця. Жінка померла у лікарні

У пса не виявили ознак, характерних для сказу.

На Харківщині померла літня жінка, яку покусав домашній пес. Швидка забрала жінку непритомною, але на її тілі не було живого місця, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

У будинку 71-річна жінка мешкала лише кілька місяців, бо переїхала до молодшої сестри. Сусіди кажуть, що собака, який тут живе, не був агресивним, але на нову господиню став гарчати. 

"Вони на ніч її відпускали. Сестра ж знала, що на ніч її відпускають. Вона вийшла, глянула, що собака в будці сидить, і пішла. Тільки вийшла, а вона на неї нарвалася - і все", - каже сусідка Валентина Баранова. 

Крики пенсіонерки через паркан почули сусіди, але підійти до агресивного пса не ризикнули. На поміч покликали сестру потерпілої, яка поралась на городі. "Вона підбігла й одразу ж забрала собаку від неї", - каже слідчий Чугуївського відділу поліції Владислав Козявін.

Літня жінка померла на Харківщині від укусів домашнього пса її сестри

Літня жінка померла на Харківщині від укусів домашнього пса її сестри

Коли та прибігла, то жінка вже була непритомною. Потерпілу доправили до місцевої лікарні, де за її життя медики боролись чотири години, але марно. 

"Артерію вона не зачепила, але рани були по всьому тілу. Крововтрата була дуже велика. Привозили покусаних собаками бродячими і домашніми, але в такому тяжкому стані - вперше", - каже заступник директора Чугуївської лікарні Валерій Суховецький. 

Поліцейські чекають остаточних висновків експертів, що пенсіонерка померла саме від укусів собаки. Справу розслідують як нещасний випадок. "Постраждалій – 71 рік. Вона не мала фізичної змоги відбитися від нападу собаки. Сусіди теж кажуть, що жінка була невисока і худорлява", - пояснив слідчий Владислав Козявін.

Пес, який заподіяв смерть жінці, - це метис лайки та дворняги. Тварина десять днів під наглядом ветеринарів, які перевіряють, чи не скажена. "Ознак, характерних для сказу, не виявлено", - каже державний ветеринарний інспектор Максим Кривогуз.

Кореспондентка ТСН Юлія Семененко. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація