На Харківщині комбриг намагався зарізати заступника за те, що він не привітав його зі святом - ЗМІ

На Харківщині комбриг намагався зарізати заступника за те, що він не привітав його зі святом - ЗМІ

Офіцер наказав бійцям забити підполковника до смерті, пообіцявши видати його за дезертира.

У Чугуєві Харківської області в одній із військових частин командир бригади разом із молодшими за званням бійцями намагався вбити свого заступника.

Про це з посиланням на джерела в правоохоронних органах пише місцеве видання NewsRoom.

"НП сталася в Чугуєві на території військової частини 0501 92-ї омбр в ніч з 6 на 7 грудня. Близько 18:00 командир бригади зателефонував своєму заступникові, підполковнику Б., і звинуватив у тому, що той не привітав його з Днем Збройних сил України", - розповіло джерело.

За його словами, після цього комбриг наказав своєму заступнику їхати до навчального центру, куди підполковник прибув близько 21:00.

"Через чотири години комбриг наказав п'ятьом офіцерам, присутнім у приміщенні, вийти назовні. Замість них всередину зайшли двоє військовослужбовців, які зачинили за собою двері. Тоді командир бригади спробував вдарити підполковника ножем, проте той ухилився. Після цього старший за званням наказав двом бійцям вбити свого заступника, а сам пообіцяв обставити це як дезертирство", - додали правоохоронці.

Як зазначається, один із присутніх схопив залізний стілець і вдарив жертву по голові, а коли підполковник упав, то завдав йому ще декілька ударів.

На щастя, чоловіку вдалося піднятися, вибити двері і втекти, після цього він звернувся за медичною допомогою. Наступного дня постраждалого перевели до харківського військового госпіталя, де уточнили, що у чоловіка перебинтована голова, проте загалом його стан не викликав побоювань.

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження за фактом посягання на життя людини, також інцидент розслідує військова прокуратура.

Нагадаємо, раніше на Київщині у військовій частині офіцер під наркотиками вгатив кувалдою по голові солдата. Постраждалий військовий також перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Повʼязані теми:

Наступна публікація