На Харківщині обвалився будинок: загибла жінка

Внаслідок обвалу постраждалий чоловік отримав забій грудей та голови. Бригадою медиків його було госпіталізовано до центральної районної лікарні.

Сьогодні, 3 серпня, у Харківській області у місті Куп'янськ, обвалився дім, внаслідок чого загинула жінка.

Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Харківській області.

"О 3:02 на номер "101" надійшло повідомлено про обвал перекриття житлового будинку та затиснення двох людей за адресою: Харківська область, м. Куп'янськ, вул. Пушкінська, 21. Повідомлення про обвал надійшло від власника будинку, чоловіка 1959 р.н.", - йдеться у повідомленні.

В управлінні зазначили, що на місце події відразу були направлені: черговий караул 44-ї пожежно-рятувальної частини на автоцистерні у складі п'яти рятувальників, патрульний автомобіль Національної поліції та автомобіль швидкої медичної допомоги.

"По прибутті на місце було встановлено, що в невеличкому приватному одноповерховому житловому будинку сталося невимушене руйнування перекриття стелі в житловій кімнаті з обвалом дерев'яних конструкцій та глиняної обмазки на площі 12 м.кв. Під обвалом перебувало двоє людей: чоловік 1971 р.н. та жінка 1976 р.н.", - додали у прес-службі.

Рятувальники повідомили, що чоловік ще залишався живий, а жінка вже не подавала ознак життя. Співробітники ДСНС за допомогою спеціального інструмента вилучили з-під завалу постраждалого чоловіка та тіло загиблої громадянки.

"Внаслідок обвалу постраждалий чоловік отримав забій грудей та голови. Бригадою медиків його було госпіталізовано до центральної районної лікарні", - додали у прес-центрі.

Ймовірною причиною руйнування перекриття стелі в житловій кімнаті будинку з обвалом дерев'яних конструкцій та глиняної обмазки є занедбаність будівлі. Тривалий час експлуатації будинку не проводився ремонт покрівлі, внаслідок чого опади попадали на перекриття стелі руйнуючи його.

Нагадаємо, вчора, 2 серпня, на Черкащині пройшли сильні зливи з градом. Найбільше залило обласний центр. На окремих вулицях рівень води сягав майже одного метра.

Через значну інтенсивність опадів у Черкасах створили міський штаб із ліквідації наслідків негоди. Надзвичайники та комунальники відкачують воду з вулиць, дворів та підвалів з учорашнього вечора.

У ДСНС уточнюють, що на підтоплених вулицях учора застрягли 16 легковиків, чотири маршрутки, в яких перебували майже півтори сотні людей. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація