На Харківщині спалахнув полігон твердих побутових відходів

Пожежа виникла вчора вранці.

У понеділок, 25 вересня, на території полігону твердих побутових відходів у Харківській області сталась пожежа.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Харківській області.

На місці було встановлено, що на відкритій території відбувається горіння побутового сміття на площі 200 кв.м. 

Вогонь вдалося локалізувати вже о 09:40. Наразі ліквідація пожежі триває, на полігоні залишаються декілька локальних місць горіння сміття у великих прошарках побутових відходів.

Рятувальники зазначають, що гасити такі пожежі доволі складно, адже вогонь поширюється всередині сміттєвого масиву, при цьому горіння сміття супроводжується виділенням великої кількості токсичного диму та задимленням значної території навколо.

За попередніми даними, причиною пожежі могло стати необережне поводження з вогнем.

Нагадаємо, увечері п'ятниці, 22 вересня, у селі Новоянисоль під Маріуполем почалися вибухи на військовому складі боєприпасів. Сусіднє поле загорілося і вогонь добрався до смертоносних снарядів.  

Основною причиною пожежі правоохоронці вважають навмисний підпал. "Я так розумію що фермери готували своє поле для орки і палили все, що залишилось. Учора був сильний вітер, і все перенеслося на територію", - розповів речник ЗСУ Сергій Фурдик. Особи паліїв тепер намагається встановити поліція.  Військові склади, а точніше те, що від них лишилося, обіцяють законсервувати – боєприпасів тут, найпевніше, не буде.

Повʼязані теми:

Наступна публікація