На Харківщині збоченець примушував дітей знімати порнографію і шантажував її оприлюдненням

На Харківщині збоченець примушував дітей знімати порнографію і шантажував її оприлюдненням

Фото: Департамент Кіберполіції України

Затриманому зловмиснику "світить" 10 років в’язниці.

У Харківській області викрили 22-річного збоченця, який, використовуючи Інтернет, займався створенням продукції порнографічного характеру за участю дітей.

Про це повідомили у прес-службі Департаменту кіберполіції.

"Використовуючи анонімні сервери та заходи конспірації, чоловік реєструвався у соціальних мережах, зокрема й у заборонених до використання на території України. На цих ресурсах він знайомився з неповнолітніми особами та входив до них у довіру. Після цього чоловік під вигаданим приводом примушував дітей до створення зображень порнографічного характеру за їхньої участі. Отриману фото- та відеопродукцію зловмисник використовував для власних потреб і для обміну на тематичному російському закритому веб-ресурсі", - розповіли правоохоронці.

Як зазначається, спеціалісти встановили реальну IP-адресу, з якої зловмисник здійснював вихід в Інтернет, а згодом визначили й місцеперебування чоловіка.

Під час обшуку у нього вилучили комп’ютерну техніку, на якій експерти виявили порнографічну продукцію, виготовлену за участю дітей.

Наразі відкрито кримінальне провадження за статтею "Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів" Кримінального кодексу України, чоловіку оголошено про підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація