На Харківщині випробували нову вітчизняну станцію радіоелектронної боротьби

На Харківщині випробували нову вітчизняну станцію радіоелектронної боротьби

Фото: Укроборонпром

Результатами виробники задоволені.

На одному з полігонів Харківської області відбулися випробування першого серійного зразка станції радіоелектронної боротьби Р-330КВ1М. Про це повідомляє "Укроборонпром".

Станцію виготовили на ДП "ЦКБ "Протон". Тести були успішними – серійна машина підтвердила всі задані характеристики. Автоматизована станція радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку здатна деорганізувати радіозв‘язок противника на відстані у декілька десятків кілометрів, а також блокує роботу всіх сучасних короткохвильових радіостанцій, зокрема і тих, що створені спеціально для роботи в умовах активних радіоперешкод.

"Ці характеристики є унікальними не тільки для України, але і повністю відповідають всім, зокрема і перспективним, вимогам до станцій РЕБ у країнах НАТО. Фактично, українська армія отримала потужний інструмент, який дозволяє повністю "відрізати" зв‘язок передовим підрозділам противника. Тобто ворог вже не зможе викликати підмогу, навести артилерію, скоординувати свої дії з іншими підрозділами, тощо. В сучасних умовах бойових дій це дає рішучу перевагу як під час оборони, так і при наступі", - наголошують в "Укроборонпромі".

При цьому виробники військової техніки акцентують увагу на тому, що ця станція є частиною комплексу Р-330УМ "Мандат", до складу якого також входять станції радіоперешкод ультракороткохвильового радіозв’язку, радіорозвідки та управління. При цьому Р-330КВ1М може працювати також окремо. На підприємстві наголошують, що проектування та виготовлення першого зразка станції відбулося дуже швидко, і пояснення цьому – тісне співробітництво фахівців "ЦКБ "Протон" зі спеціалістами військ радіоелектронної боротьби ЗСУ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація