На Харківщині врятували лося, який не міг вибратися із холодної річки

Після порятунку тварина одразу втікла в ліс.

На Харківщині поблизу с. Донецьке врятували лося, який не міг вибратися із річки Сіверський Донець.

Про це повідомляє ДСНС в області

О 12:45 випадкові свідки помітили, що річці перебуває дорослий лось, який не може вибратися на берег.

За словами рятувальників,  лось намагався перепливти річку завширшки біля 20 м, але, допливши до протилежного берега, не зміг на нього вибратись, бо йому на заваді стала кромка льоду шириною 5 м і товщиною біля 5 см.

Тварина ніяк не могла зламати лід і, тривалий час перебуваючи у холодній воді, вона все більше виснажувалась.

"Люди, котрі прийшли на допомогу, прорубали лід підручними засобами, але виснажений лось все одно не міг самостійно вийти на берег. Прибулі рятувальники обв'язали його конструкцією з рятувального поясу та мотузок і за допомогою рятувального автомобілю витягли на тверду поверхню", - йдеться у повідомленні.

Після того, як лось прийшов до тями від шокового стану він одразу чкурнув у ліс.

Згідно із повідомленням, видимих ушкоджень він не зазнав. 

Нагадаємо, у Німеччині врятували білку, яка застрягла в люкуСпершу білку намагалися витягти, густо змазавши її оливковою олією. Але цей план зазнав невдачі через чималі стегна пухнастика. Врешті-решт рятувальники підняли кришку і змогли витягли білку з іншого боку - через голову. Місцеві мешканці назвали самця Олівіо через його олійні випробування. Після звільнення білку загорнули в теплий рушник і дали глюкозу. Зараз Олівіо відновлюється добре, і його вже перевели на дієту з горіхів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація