На Херсонщині батько побив трьох дітей до переломів і струсу мозку

На Херсонщині батько побив трьох дітей до переломів і струсу мозку

Фото: facebook.com/Вячеслав Аброськін

Чоловік не пам’ятає, що скривдив дітей

Троє синів після «виховання» батька - з мамою в дитячій обласній лікарні на Херсонщині. За словами правоохоронців, після скоєного 29-річний чоловік спочатку втік. А потім сам прийшов до райвідділу і розповів, що накоїв. Каже, просто покарав неслухняних малих за поламані іграшки і безлад у хаті. А звідки взялися забої і переломи, не знає, йдеться в ТСН.12.00.

Чотирирічний Валік з двома братиками і мамою -  у лікарні. У нього болить рука.  Валіка та його братиків — трирічного Єгорка та чотиримісячного Давида, привезли з райцентру Білозерка. Усі діти з побоями. 

«На тулубі, на кінцівках виявлені садна, синці і у 3-річної дитини виявлено перелом ключиці. У маленької чотиримісячної дитини виявлено гематому шиї», - каже головний лікар Херсонської обласної дитячої лікарні Інна Холоняк.

Що сталося, стримуючи сльози, розповідає мама. Того вечора з чоловіком гостювали у сусідів.  Дітей залишили удома самих. Але, каже, постійно навідувались. Спочатку кілька разів ходив батько.  А потім пішла і вона.

«Прихожу, а вони побиті. Одного нема, заховався, весь в синцях, плакав. Кінь дитячий був розірваний, переламані штахети. Він почав падати на коліна, прости: «Це не я робив». Почав вени різати собі при дітях, кулаками битися», - каже мама хлопчиків.

На Херсонщині батько побив трьох своїх дітей до переломів і струсу мозку

На Херсонщині батько побив трьох своїх дітей до переломів і струсу мозку

Сусідка, у якої гостювало подружжя, не  приховує - батько хлопчиків, вочевидь, хильнув зайвого. Чоловіка вона не засуджує.  Мовляв, він синів любить і дбає про них не гірше за матір. І вірить, що той справді не пам’ятає, як накинувся на дітей. Але наступного дня  сам пішов у поліцію і розкаявся.

29-річний тато Валіка запевняє, пригадує лише, як вдарив один раз  старшого. За те, що малі вдома вчинили безлад і поламали іграшки. До цього, каже, руки на дітей не підіймав.

«За старшого я в міліції пояснення сьогодні давав. Що дав дитині по губах, я ж не знав, що так вийде. Це ж не то, шо я кулаком дитину. Вони завжди в кутку стоять у мене», - пояснює батько.

У поліції кажуть, родина на Херсонщину переїхала півроку тому з  Миколаївщини, живуть бідно, але не пиячать,  будинок винаймають. Їх  поставили на облік як сім’ю, що опинилася у скруті. Адже заробляє один батько, працює різноробочим у місцевій агрофірмі. Тепер він - фігурант кримінального провадження. Але відбудеться хіба штрафом чи виправними роботами.

«Дає пояснення, покази. Він не затриманий. По такій статті не затримують. Легкі тілесні ушкодження», - каже начальник відділу ювенальної превенції ГУНП у Херсонській області Ярослав Шанько.

Мати дітей Катерина каже, що до чоловіка не повернеться. І не вибачить. Але йти їй нікуди. Хіба що медики деякий час дозволили пожити з дітьми у лікарні. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація