На Херсонщині госпіталізували 15 дітей із підозрою на хімічне отруєння через викиди на заводі в Криму

На Херсонщині госпіталізували 15 дітей  із підозрою на хімічне отруєння через викиди на заводі в Криму

Фото: ТСН.ua

Із Армянська та сусідніх населених пунктів масово евакуюють людей.

Хімічна отрута з окупованого Криму дісталася материкової України. 15 дітей із підозрою на хімічне отруєння шпиталізували до Херсонської обласної лікарні. У всіх однакові симптоми – слизотеча, ларингіт. Припускають, що діти отруїлися від викидів із заводу "Кримський титан".

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Від підприємства вже другий тиждень потерпають жителі Армянська у Криму. Там люди масово звертаються до лікарів зі скаргами на печіння в очах, носоглотці, нудоту. Авто, побутові прилади, меблі та дитячі майданчики взялися іржею та сіро-зеленим нальотом.

Завод нібито призупинили. Утім, за трубами добре видно, що він працює.

Під адмінкордон вже виїхала обласна та міністерська комісія з Києва, нині там досліджують повітря, ґрунт та воду на вміст сірчаної кислоти з "Титану".

У Криму впродовж двох днів провели масову евакуацію дітей з Армянська. Утім, окупаційна влада екологічної катастрофи в Криму не визнає. Через це до ООН вже звернулася омбудсмен України Людмила Денісова.

"Якщо підтвердиться, на мій погляд, ми повинні поставити до відома російську сторону через відповідні канали, щоб вони вжили заходи зі свого боку. Тому що представники нашої держави, на жаль, впливу на підприємство не мають", - говорить заступник міністра екології та природніх ресурсів України Віктор Вакараш.

Тим часом українська розвідка повідомила, що викид небезпечної речовини в Криму міг стати через влучення снарядів російських військових.

Хімічна отрута з окупованого Криму дісталася материкової України

Хімічна отрута з окупованого Криму дісталася материкової України

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація