На Херсонщині хімічними викидами заводу "Кримський титан" отруїлися 37 прикордонників

На Херсонщині хімічними викидами заводу "Кримський титан" отруїлися 37 прикордонників

Фото: УНІАН

П’ятьох постраждалих військових відправили до госпіталя.

У Херсонській області 37 прикордонників, які чергували на пункті пропуску "Каланчак", постраждали від хімічного отруєння невідомою речовиною, яку приніс вітер з окупованого Криму.

Про це під час зустрічі з місцевими мешканцями заявив очільник Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, йдеться у сюжеті ТСН.12:00.

"Вчора змінився вітер і зачепив КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка". 37 прикордонників отримали отруєння, 5 направлені в госпіталь до Одеси. З метою недопущення ситуації і з врахуванням погоди - змін вітру - було ухвалено рішення про тимчасове закриття обох КПВВ", - розповів він.

Через екологічну катастрофу на заводі "Титан" отруїлися більше 30 прикордонників

Через екологічну катастрофу на заводі "Титан" отруїлися більше 30 прикордонників

За словами Гордєєва, нині причин для паніки в Херсонській області немає.

"До вчорашнього дня в Херсонській області не було зафіксовано жодного випадку погіршення здоров’я у зв’язку з надзвичайною ситуацією. 2 дні працювала бригада лікарів, оглянули вони понад 800 людей. У 16 дітей були схожі симптоми, але діагноз не підтвердився", - зазначив він.

Окрім цього очільник Херсонської ОДА, посилаючись на дані працівників заводу в кримському місті Армянськ, повідомив, що дуже велика кількість працівників перебувають на лікарняному.

"В самому Армянську велика концентрація сірчастого ангідриту, велика кількість скарг серед мешканців міста. Окупаційна влада вивезла дітей. Дуже багато людей взяли дітей та поїхали в Україну на материк", - резюмував він.

Нагадаємо, в окупованому Криму через викиди з заводу "Кримський титан" другий тиждень потерпають жителі Армянська. Люди масово звертаються до лікарів зі скаргами на печіння в очах, носоглотці, нудоту. Авто, побутові прилади, меблі та дитячі майданчики взялися іржею та сіро-зеленим нальотом.

У Криму впродовж двох днів провели масову евакуацію дітей з Армянська. Утім, окупаційна влада екологічної катастрофи в Криму не визнає. Через це український омбудсмен терміново звернулася в ООН з приводу екологічної катастрофи у Криму. Своєю чергою, українська розвідка повідомила, що викид небезпечної речовини в Криму міг статися через влучення снарядів російських військових.

Повʼязані теми:

Наступна публікація