На Херсонщині оскаженіла корова протягнула 8-річну дівчинку кількасот метрів та важко травмувала

На Херсонщині оскаженіла корова протягнула 8-річну дівчинку кількасот метрів та важко травмувала

Ілюстрація / Фото: Pexels

Дівчинка перебуває в комі у реанімації.

На Херсонщині лікарі намагаються врятувати 8-річну дівчинку, яку тяжко травмувала корова. Дитина забирала тварину з пасовища, як та раптом побігла і потягла малу землею, йдеться у ТСН.16:45.

За дверима реанімації лікарі боряться за життя 8-річної Зої. Дівчинка у комі, у вкрай тяжкому стані.

"Крім забиття головного мозку з можливим пошкодженням хребта, пошкодження грудної клітини, пошкодження органів черевної порожнини", - коментує завідуюча відділенням анестезії інтенсивної терапії Херсонської обласної дитячої лікарні Людмила Покропивна.

Такі травми дитина отримала на пасовищі, коли пішла забирати звідти корову.

Як рогата мчала селом та тягнула за собою по землі дівчинку, бачила сусідка. Корова поводилася наче скажена, каже жінка. Вона ледь зупинила тварину і кинулась до дитини. Мотузка корови була прив’язана до руки.

На Херсонщині лікарі рятують 8-річну дівчинку, яку травмувала корова

На Херсонщині лікарі рятують 8-річну дівчинку, яку травмувала корова

"Схватила той канат, підтягла його і відв’язала від ручки тої дівчинки. В неї така рана розрізана, із лоба через вилицю, голі ноги, і нема взуття, п’ятки аж попротиралися, так її тягла", - розповідає очевидець.

Спочатку дитину забрали в районну лікарню, згодом терміново переправили до обласної. Зоя живе у тутешньому дитячому будинку сімейного типу. На пасовище пішла над вечір. Мотузку, за яку вела корову, прив’язала до руки. Чому рогата понеслася - невідомо. Від пасовища землею вона протягла Зою близько 300 метрів. І тяжко травмувала копитами.

В той день батьків-опікунів вдома не було, дітей залишили на сестру господині. Батько був на роботі - він тракторист, мати поїхала у справах. Корова, запевняє жінка, не хвора, нині у стійлі. По неї того дня Зоя начебто побігла самовільно. Худобу мав привести старший хлопчик.

Сусіди ж певні: тут є провина батьків. Твердять, що на цьому подвір’ї прийомних дітей експлуатують.

"3 ранку вони уже навоз тягають. У пів на третю встають і, поки не стемніло, тягають, не лягають спати. Корів гонять, навоз тягають,  сапають, копають, все-все роблять, діти-раби", - стверджує мешканка села.

У соцслужбі за батьків-опікунів стоять горою. Кажуть, за 10 років, поки ті виховують дітей, жодного нарікання не мали. І про використання дитячої праці сусіди ніколи не повідомляли.

"Звернень до служби дітей з приводу того, що діти не виховуються- не було. А те, що  люди кажуть, люди можуть казати все, що хочуть", - прокоментувала начальник служби у справах дітей Скадовського району Ірина Лідакова.

Нині усе це перевірятимуть правоохоронці. Поки за фактом травмування дитини відкрили кримінальне провадження з приміткою "нещасний випадок". Скільки Зоя пробуде у лікарні, досі невідомо. Лікарі намагаються вивести її із коми і жодних прогнозів не дають.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація