На Херсонщині побили активіста, який допомагав розслідувати справу Гандзюк - депутат

На Херсонщині побили активіста, який допомагав розслідувати справу Гандзюк - депутат

Фото: УНІАН

Готуються й інші напади на тих, хто допомагає ТСК.

На Херсонщині побили активіста, який допомагав тимчасовій слідчій комісії розслідувати напад на Катерину Гандзюк, яка померла в лікарні після отримання опіків.

Про це повідомив член комісії, депутат Ігор Луценко на сторінці у Facebook. 

"Тільки що мені подзвонили і повідомили, що, виявляється, позавчора напали на місцевого активіста. Кілька злочинців з битами у балаклавах, удень, біля під’їзду. Активіст просив не вказувати його ім’я та усі подробиці, отож, про них дізнаються тільки правоохоронці", - сказав депутат.

Луценко зазначив, що є неспростовні докази, що побиття пов'язане з розслідуванням нападу на Гандзюк, адже під час побиття активіста, вони "передавали привіт" тим, хто допомагає тимчасовій слідчій комісії. 

Депутат вважає, що напади можуть продовжитися, зокрема за наказом одного з підозрюваних у справі Гандзюк.

"До мене надійшла інформація, що підозрюваний Павловський, котрий, як вважає слідство, є одним із організаторів убивства Гандзюк, проплатив "покарання" одного із свідків, котрий давав покази нашій комісії. За цим свідком зараз ведуть спостереження представники місцевої організації "Ніхто крім нас". Помічені їх машини, котрі відслідковують переміщення цього свідка", - пише Луценко.

Нагадаємо, 31 липня у Херсоні стався напад на активістку Катерину Гандзюк. Нападник чекав жертву біля під'їзду і хлюпнув на дівчину концентрованою сірчаною кислотою. Жінка отримала опіки 30% тіла.

Катерина Гандзюк від отриманих опіків померла 4 листопада. Її справу одразу ж перекваліфікували на закінчене умисне вбивство. Генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що слідство Національної поліції щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк незабаром буде завершене і справу передадуть до суду. Наразі у цій справі затримано п’ятьох підозрюваних - організатора злочину та безпосередніх виконавців.  

Вбивство Гандзюк: слідство встановило ім'я замовника

Вбивство Гандзюк: слідство встановило ім'я замовника

Організатори спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" у Facebook, активісти, а також Telegram-канал The Newsroom оприлюднили власні результати розслідування з посиланням на власні джерела, у яких називають посередником між замовником вбивства та організатором помічника нардепа Паламарчука Ігоря Павловського.

Своєю чергою Паламарчук спростував всі звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк. Разом з цим він звільнив Павловського, аби "уникнути тиску на слідство".

Повʼязані теми:

Наступна публікація