На Херсонщині схопили 8 росіян із цілим арсеналом зброї та боєприпасів

Особи є вихідцями з Північно-Кавказького регіону Росії.

У н.п. Чорнобаївка Херсонської області прикордонники спільно з Нацполіцією виявили 8 осіб та цілий арсенал зброї.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Під час слідчих дій виявили 8 осіб від 28 до 45 років, які діяли під прикриттям однієї з патріотичних організацій України. 

Особи були вихідцями з Північно-Кавказького регіону Росії (Дагестан, Чечня), більшість з них іноземці та незаконно перебувають на території України.

Правоохоронці виявили та вилучили саморобний вибуховий пристрій, автомат Калашнікова "АК-74У", снайперську гвинтівку, гвинтівку іноземного виробництва "ТІККА", три пістолети марки "Глок", пістолет Макарова та понад 500 набоїв до зброї, 6 гранат, глушники, тепловізори, прилади нічного бачення, військову форму, балаклави та понад 36 тисяч доларів.

Наразі особи затримані, перевіряється їх можлива причетність до скоєння злочинів в Україні.

Нагадаємо, у Миколаєві група іноземців систематично скоювала крадіжки з квартир та домівокБандити ретельно готувалися до злочинів, зокрема, кілька днів стежили за квартирами, де в вечірній час не горіло світло, ставили на замках вхідних дверей мітки, аби у такий спосіб відстежити, чи не з'являлися власники житла.

Проте, бувало, що грабіжників не спиняла наявність камер відеоспостереження та присутність вдома господарів. Наприклад, одні з потерпілих під час скоєння злочину вночі спали на другому поверсі свого будинку. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація