На Херсонщині запустять пілот проєкту територіальної оборони з допомогою Естонії

На Херсонщині запустять пілот проєкту територіальної оборони з допомогою Естонії

Фото: УНІАН

Естонія допоможе Україні розбудувати територіальну оборону.

У Херсонській області запустять пілотний проєкт територіальної оборони за естонською моделлю. Про це повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк на своєму каналі у Telegram.

"Разом з міністром оборони Естонії Юрі Луйком ми підписали декларацію про наміри щодо співробітництва у сфері територіальної оборони. По суті, ми зараз у процесі розробки актуальної і сучасної Концепції територіальної оборони України, для чого вивчаємо всі найкращі практики. І досвід створення Естонської спілки оборони тут буде неоціненний", - заявив міністр.

Своєю чергою, голова Херсонської облдержадміністрації Юрія Гусєва запропонував укласти домовленість про запуск пілотного проєкту за естонською моделлю саме в Херсонській області. Очікується, що проект дасть змогу зрозуміти, які підходи до організації територіальної оборони будуть ефективніші в українських умовах.

Тим часом, Міністерство оборони Естонії повідомило, що міністри оборони Естонії та України підписали спільну декларацію, в якій Естонія запропонувала Україні поділитися своїм досвідом створення територіальної оборони.

"Практична допомога Естонії в розвитку оборонного потенціалу України триватиме. Вона охоплює низку сфер, зокрема обмін досвідом у сфері військової медицини, реабілітації та зміцнення кіберзахисту. Сьогодні ми також підписали декларацію про наміри, про готовність поділитися досвідом Естонії щодо створення територіальної оборони та залучення до неї добровольців", - заявив міністр оборони Естонії.

Нагадаємо, 2018 року повідомлялося, що Міноборони та Генштаб готують багатоешелонову систему територіальної оборони

Велосипед для президента: очільниця Естонії зробила Зеленському незвичний дарунок

Велосипед для президента: очільниця Естонії зробила Зеленському незвичний дарунок

Повʼязані теми:

Наступна публікація