На Хмельниччині чиновник волік дорогою пса, прив’язаного до машини. Зоозахисники вимагають покарання

На Хмельниччині чиновник волік дорогою пса, прив’язаного до машини. Зоозахисники вимагають покарання

Шкуродер розповів, що пес нібито покусав його матір, тому він вирішив "покарати тварину".

Поблизу села Кузьмин в Красилівському районі Хмельницької області працівник Держархіву волік дорогою прив’язаного до автомобіля собаку. Відео знущання з тварини опублікували в спільноті захисників тварин Хмельниччини на сторінці у соцмережі Facebook.

Як відомо, солдат-спецпризначенець, який проїжджав повз, побачив, що одна з автівок тягнула за собою на ланцюгові собаку. Пес був повністю закривавлений. Сам же водій автомобіля, до якого була прив’язана тварина, пояснив, що пес вкусив його маму, тому він, щоби покарати тварину, хотів завезти пса до лісу.

За словами очевидців криваві сліди було видно впродовж 1,5 кілометра.

Коли відео набуло розглолосу, місцеві впізнали у чоловікові директора Хмельницького обласного архіву і колишнього віцемера обласного центру Володимира Байдича. У його декларації про майно і доходи зазначено авто саме тієї марки, що фігурує на скандальному відео.

За словами керівниці ГО "Врятуй життя" Олени Голубничої, собаку доправили до Красилова. У тварини обідрані лапи і живіт. Зараз вирішується питання про те, щоб перевезти її до Хмельницького.

В поліції Красилова повідомили, що за цим фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 299 кримінального кодексу України. "Жорстоке поводження з тваринами". Чоловіку, який так розправився із твариною, загрожує арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Своєю чергою, народний депутат Ілля Кива пообіцяв стежити за цієї справою.

"Стосовно шкуродера-покидька, який прив'язав до своєї машини собаку і протягнув її 1,5 кілометра по асфальту, підготував і подав на ім'я начальника НП заяву. Буду особисто контролювати як член парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності, хід розслідування", - написав він на сторінці у соцмережі Facebook.

В отношении живодера-ублюдка, привязавшего к своей машине собаку и протащившего ее 1,5 километра по асфальту,...

Опубліковано Ильєю Кивою Понеділок, 18 листопада 2019 р.

Тим часом, зоозахисники прийшли до поліцейського відділку 19 листопада, щоб домогтися покарання для шкуродера.

"В ці хвилини активісти вирушили до Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області із заявою на живодера, який вчора прив’язав до машини собаку. Активісти вимагають покарати садиста", - повідомили у дописі на сторінці UAnimals.

Наживо! В ці хвилини активісти вирушили до Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області із заявою на живодера, який вчора прив’язав до машини собаку. Активісти вимагають покарати садиста. Нагадаємо, у Красилівському районі (Хмельницька область) чоловік прив'язав собаку до автівки і протягнув більше кілометра. Очевидець зупинив машину і викликав поліцію. Мешканці району впізнали в неадекватному чоловікові Байдича Володимира, що очолює місцевий архів Просимо поширити, аби історію не зам’яли.

Опубліковано UAnimals Понеділок, 18 листопада 2019 р.

Нагадаємо, 11 листопада повідомлялося, що у місті Хмільник на Вінниччині невідомий потруїв десяток безпритульних собак, які жили на території санаторію.

Волочив на ланцюгу собаку за авто: на Хмельниччині набирає обертів скандал із чиновником

Волочив на ланцюгу собаку за авто: на Хмельниччині набирає обертів скандал із чиновником

Повʼязані теми:

Наступна публікація