На Хмельниччині легковик зніс двох жінок із пішохідного переходу

На Хмельниччині легковик зніс двох жінок із пішохідного переходу

На Хмельниччині легковик зніс двох жінок із пішохідного переходу

Свідки кажуть, що за кермом був п’яний місцевий тюремник.

На Хмельниччині двох жінок на пішохідному переході збив керівник відділу виконання кримінальних покарань. Свідки стверджують, що чоловік кермував авто в нетверезому стані, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Аварія сталася близько 18:00 вечора, машина мчала по зустрічці та навіть не гальмувала. Пішоходи на зебрі не встигають зорієнтуватися і вже за секунду від удару їх підкидає – вони опиняються посеред дороги.  Як все було – зафіксував відеореєстратор Олександра Мазура, цього чоловіка і намагався випередити водій-порушник. Олександр, лікар-травматолог, одразу кинувся на допомогу. "Оглянув потерпілих, які лежали в несвідомому, почав надавати невідкладну медичну допомогу. Не дивився на водія, він мене не цікавив зовсім", - розповів свідок ДТП. 

На Хмельниччині керівник відділу виконання кримінальних покарань збив на переході двох жінок

На Хмельниччині керівник відділу виконання кримінальних покарань збив на переході двох жінок

50-річна Галина Ковальчук після аварії до свідомості так і не прийшла – вона на апараті штучного дихання, тиск підтримують ліками. У жінки важка черепно-мозкова травма та забої головного мозку, її вже прооперували. "Стан хворої важкий. Прогнози…. Ну, боремося за її життя", - розповіла лікар-анестезіолог Шепетівської райлікарні Оксана Левчук. Інша потерпіла при тямі. "Ми вийшли гуляти з сусідкою на вулицю, йшли по пішохідному переходу, що далі було – я не пам’ятаю. Тут гематома, голова в гематомі і п’ять ребер переламаних", - каже потерпіла Наталя Матвійчук.

До того ж відділення травматології потрапив і водій, який збив жінок – він скаржився на забій грудної клітки. Зняти водія на телефон намагався син потерпілої, яка нині у важкому стані, адже хотів подивитися йому в обличчя. "Це впливова людина. Ковальчук Ігор Петрович. Він чи працює в пенітенціарній службі чи він заввідділом", - каже Юрій Гаврилюк, який хоче справедливого покарання винуватцю каліцтва матері. Ігор Ковальчук – справді керівник Шепетівського відділу виконання кримінальних покарань. Що з ним сталося у ДТП, остаточно з’ясувати так і не вдалося, бо чоловік зник з лікарні, не дочекавшись завершення обстежень, а на роботі після аварії не з’являвся. Колеги від коментарів відмовляються. "Не будемо давати інформацію, бо самі нічого не знаємо", - заявив старший інспектор Андрій Мазанюк.

Немає чоловіка і за адресою, яку він вказав як місце проживання. Більше того, там про нього навіть і не чули. "Дядя Міша живе, не Ковальчук прізвище", - кажуть люди. Сестра потерпілої пояснює причину можливої втечі винуватця аварії – його нетверезий стан. "Він був п’яний. Йому давали дихати, він сказав: я не можу, не маю сили, але я нахилилася – від нього дуже сильно смерділо алкоголем", - каже Тетяна Питрушена. Те, що водій був нетверезим, стверджують не лише родичі потерпілих, а й лікарі швидкої допомоги. "Відчувався запах алкоголю", - заявила заступник головного лікаря Шепетівської станції швидкої допомоги Тетяна Циганюк.

Попри кількаразову відмову, кров для перевірки сп’яніння у водія все ж взяли. Результатів аналізу ще немає, кажуть у поліції. Там уже відкрили кримінальне провадження. "Буде вирішення питання про обрання йому запобіжного заходу", - розповів слідчий Шепетівського відділу поліції Сергій Панасюк. Те, що водія вже немає в лікарні, правоохоронці дізналися від ТСН. "Викличу його на допит, буде встановлено, що там і як", - пообіцяв слідчий. Якщо провину Ковальчука доведуть, то замість того, аби пильнувати засуджених, він сам опиниться за ґратами на строк від 3 до 8 років.

Кореспондент ТСН Анна Махно

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація