Херсонські селяни здійняли бунт проти створення парку, який захистить природу від забудов

Херсонські селяни здійняли бунт проти створення парку, який захистить природу від забудов

Село Геройське займає 20 гектарів ріки / Фото: ТСН.ua

Науковці наголошують на терміновому збереженні природного різноманіття земель.

На Херсонщині люди виступають проти створення національного парку на території їхньої селищної ради, йдеться у сюжеті ТСН. День.

Жителі села Геройське вважають, що природоохоронні закони працюватимуть проти них. Адже вони не зможуть збирати дрова, випасати худобу та ловити рибу. Та науковці запевняють, що від створення парку програють лише ті, хто займався незаконним промислом. А дніпровські плавні потрібно терміново рятувати від забудови особняками.

Геройське займає 10 гектарів землі та 20 гектарів ріки. Тож живуть місцеві з рибальства. Вони побоюються, що у разі створення національного парку "Нижньодніпровський" заборонять вилов риби.

"Уже у нас є Чорноморський заповідник і його буферну зону було в свій період розширено, від цього постраждали рибалки, яким тепер немає вільного доступу для того, щоб виловити бички", - говорить депутат Геройської сільради Наталя Фалєєва.

"Вони обіцяють, що вся трудова діяльність буде збережена, але люди в це вже не вірять", - додає сільський голова Любов Богдан.

Місцеві скаржаться, що з 10-ти гектарів землі до заповідника відійде третина, хоча за законом має бути не більше 10-ти відсотків.

"Люди коров пасти не будуть, ні сіна не дадуть покосить. А люди за рахунок цього і живуть. І гриби збирати ніхто не буде", - скаржиться мешканець Геройського Віктор Шевченко.

Тим часом, науковці наголошують на терміновому збереженні природного різноманіття цих земель. Адже узбережжя з червонокнижними рослинами та тваринами стрімко забудовується. А від створення нацпарку постраждають лише браконьєри.

На Херсонщині люди виступають проти створення національного парку

На Херсонщині люди виступають проти створення національного парку

За словами доктора біологічних наук Івана Мосієнка, від створення парку програють ті, хто займався незаконним промислом, наприклад, браконьєри.

Чиновники запевняють, що відвідувати ліс ніхто не заборонятиме. Єдиним обмеженням буде заборона на проведення полювання.

Наразі проект національного природного парку "Нижньодніпровський" чекає на підпис Президента.

Нагадаємо, на Черкащині у людей відібрали 400 гектарів землі і не попередили про це.

Повʼязані теми:

Наступна публікація