На Хмельниччині підліток через суд позбавив своїх батька й матір батьківських прав

На Хмельниччині підліток через суд позбавив своїх батька й матір батьківських прав

Фото: ТСН.ua

Хлопець проживає з дідусем і бабусею.

Полонський районний суд Хмельницької області задовольнив позов 15-річного хлопця і позбавив його батька і матір батьківських прав щодо нього.

Про це повідомляється на сайті Судова влада України.

Крім того, суд також стягнув з батьків підлітка аліменти на утримання. "У розмірі по 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку до досягнення ним повноліття", - йдеться у рішенні суду.

Своє рішення подати позов хлопець пояснив тим, що від народження проживає із бабусею та дідусем. Батьки про нього не піклувалися і не допомагали. Крім того, вони ведуть аморальний спосіб життя, зловживають алкоголем та своєю поведінкою дискредитують його. Слова хлопця підтвердила його бабуся, з якою підліток мешкає.

"Позивач вважає, що такі дії відповідачів свідчать про ухилення їх від виконання своїх батьківських обов'язків, тому є всі підстави для позбавлення їх батьківських прав і що таке позбавлення буде відповідати його інтересам, як дитини", - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, відповідачі не заперечували проти позбавлення їх батьківських прав. Суд дійшов до висновку, що чоловік і жінка свідомо ухиляються від виконання своїх батьківських обов'язків, а тому задовольнив клопотання юнака.

Як повідомлялося, Верховна Рада підтримала за основу та в цілому проєкт постанови "Про стан соціального захисту дітей та невідкладні заходи, направлені на захист прав дитини в Україні". Цей документ підтримав 351 народний депутат. Згідно із проєктом постанови, пропонується затвердити комплекс заходів, які мають сприяти покращенню становища українських дітей. Також рекомендується удосконалити діяльність центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення та дотримання прав дитини в Україні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація