На Хмельниччині соцпрацівницю звинуватили в заморюванні пенсіонерки, котра відписала їй майно

На Хмельниччині соцпрацівницю звинуватили в заморюванні пенсіонерки, котра відписала їй майно

Лікарі не впевнені, що зможуть урятувати стареньку пацієнтку.

На Хмельниччині соціальна працівниця тримала під замком, морила голодом і споювала алкоголем свою підопічну заради будинку та трьох паїв. У цьому переконані сусіди, які застали бабусю у критичному стані, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ледь живу і непритомну 67-річну Зінаїду Пастернак у лікарню привезла "швидка". Жінка вже тиждень у реанімації. "Вона була вкрай виснажена, недоглянута, вона недоїдала. З аналізу відомо, що вона зловживала алкоголем. Наразі її стан оцінюється, як важкий", - розповів завідувач реанімацією Ярмолинецької районної лікарні Василь Терехівський. Тепер син не відходить від матері, але він жив за кордоном і прибув на поклик односельців. Чоловік також переконаний, що до критичного стану матір довела соцпрацівник, бо матір на неї оформила заповіт. "Щоб заволодіти майном – три паї, вже про будинок не будемо говорити. Я думаю, що соцпрацівник хотів маму звести до кінця і забрати все", - вважає Руслан Пастернак.

Соцробітниця морила голодом пенсіонерку заради будинку та трьох паїв

Соцробітниця морила голодом пенсіонерку заради будинку та трьох паїв

Самотню жінку соціпрацівниця доглядала кілька років, і селяни стверджують, що насправді морила стареньку голодом та споювала горілкою, а коли в бабусі відняло ноги – замикала підопічну в хаті. Люди скаржились у відділ соцзахисту, але марно. "Зайшла безпосередньо до начальника і повідомила про те, що в нас під замком лежить жінка, яку треба рятувати. Місяць вона ще лежала і гнила", - розповіла жителька с. Глушковець Лариса Васильчук. "Нащо закривати? Пса не закриєш – жива людина!", - дивується інша селянка Євгенія Борусевич.

Сама соцпрацівниця звинувачення відкидає та переконує, що доглядала пенсіонерку, як слід, і та сама на знак подяки запропонувала скласти на неї заповіт. Соцпрацівниця стверджує, що алкоголь підопічній приносила, бо та сама просила, бо коли стара злягла, зачиняла в хаті, бо окрім неї було ще дев’ятеро підопічних. "Вона замовляла все, навіть коньяк замовляла. Вона казала, що мені легше, апетит з’являється. Я її закривала, тому що вона не могла ходити, бо в неї відказали ноги. Заповіт мені не потрібен. Людина виявила волю, зробила заповіт", - пояснила Наталя Легка.

У відділі соцзахисту кажуть, що старих жінка доглядає з десяток років і скарг на неї ніколи не було. "Вона не зізналася, що заповіт на неї складений", - має єдине зауваження директор територіального центру обслуговування пенсіонерів Лариса Василик. Селяни ж кажуть, що від жінки потерпали й інші старенькі. "Ще двох доглядала, котрі замерзла одна під постіллю, а йому відрізали ноги, бо вона їх закрила у хліві", - стверджує жителька с. Глушковець Марія Павловська.

У поліції вже розпочали кримінальне провадження. "Залишення людини в небезпеці – до двох років позбавлення волі. В ході перевірки якщо буде ще з’ясовано, чи будуть ще порушуватися статті кримінального кодексу", - заявив начальник Ярмолинецького відділку поліції Юрій Краковецький. На час розслідування на майно бабусі накладуть арешт. Чи вдасться врятувати саму пенсіонерку, лікарі ще не знають. Соцпрацівниця тим часом і далі працює – на час слідства від роботи її не усунули.

Кореспондент ТСН Анна Тітовська

Повʼязані теми:

Наступна публікація