На Хмельниччині вихователь санаторію заспокоював дітей ударами по голові і ставив на коліна - Кулеба

На Хмельниччині вихователь санаторію заспокоював дітей ударами по голові і ставив на коліна - Кулеба

На Хмельниччині вихователь санаторію заспокоював дітей ударами по голові і ставив на коліна - Кулеба

Фото: Facebook/Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба

Поліція розпочала перевірку дитячого лікувального закладу.

У Хмельницькій області у Великожванчицькому обласному дитячому пульмонологічному санаторії вихователя підозрюють у побитті дітей.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба.

"Пізно ввечері минулої п’ятниці один із хлопчиків, який проходив лікування у санаторії, зателефонував мамі та в розпачі розказав, як втік від вихователя, який, для того щоб заспокоїти дітей, які "розгулялись" перед сном, почав бити їх ногами по ногах та по потилиці, а потім змусив стояти на колінах лицем до стіни з піднятими вверх руками", - написав він.

За словами Кулеби, хлопчику вдалося втекти і зробити фото знущань над дітьми, а наступного ранку мати забрала дитину з лікувального закладу.

"Я звернувся до Хмельницької обласної державної адміністрації з вимогою провести розслідування цього випадку та здійснити комплексну перевірку діяльності закладу. Я вважаю, що такі дії є неприпустимими стосовно людей, а особливо дітей! Винні мають бути покарані! Таким людям не можна дозволяти працювати із дітьми!" - резюмував омбудсмен.

В Україні з’явилася нова «оздоровча» процедура, яку застосовують до дітей у Великожванчицькому обласному дитячому...

Опубликовано Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба Понедельник, 8 октября 2018 г.

Наразі поліція внесла інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 126 (Побої і мордування) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п'яти років обмеження або позбавлення волі. Триває перевірка.

Нагадаємо, раніше схожий скандал розгорівся в одеському дитячому притулку "Світанок". 7-річна вихованка одеського дитячого притулку поскаржилася на те, що її б'ють старші діти та працівники закладу. Натомість завідувачка спростовувала звинувачення в насильстві та переконувала, що покарання в закладі одне – трудотерапія.

Після цього правоохоронцям надійшла заява, що в "Світанку" підліток ходить оголеним перед дітьми. Згодом з’явилась інформація, що 16-річний вихованець, ймовірно, зґвалтував 8-річну дитину. Нині проводиться розслідування за ознаками приховування статевого злочину персоналом притулку та за інформацією щодо насильницького задоволення статевої пристрасті неприродним способом стосовно неповнолітнього. Санкція цих статей передбачає до 15 років позбавлення волі. Директора притулку було звільнено.

Скандал на Одещині: 16-річний вихованець притулку зґвалтував 8-літнього хлопчика

Скандал на Одещині: 16-річний вихованець притулку зґвалтував 8-літнього хлопчика

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація