На Інститутській та Грушевського збираються люди, аби вшанувати Небесну сотню

На Інститутській та Грушевського збираються люди, аби вшанувати Небесну сотню

У центрі Києва віддають шану Героям

Сьогодні виповнюється рік з дня розстрілів активістів.

На Інститутській у Києві з самого ранку збираються люди. Сьогодні тут - вшановуватимуть пам'ять Небесної сотні, повідомляє кореспондент ТСН.

Рівно рік тому у центрі Києва відбувся наймасовішій розстріл Євромайдану. На місці кривавих подій влаштували меморіал – встановили портрети загиблих. До фотографій несуть квіти та запалюють свічки.

Інша гаряча точка минулого року – вулиця Грушевського. Хоча там і не заплановано офіційних заходів, але символічну точку люди не оминають. Вже о дев'ятій ранку там зібралось чимало людей, причому багато приїхали з інших областей.

Активісти сьогодні зранку влаштували мовчазну акцію протесту: з папірцями зі знаками питання вони пройшли ходою від Адміністрації Президента до Верховної Ради. Далі до Міністерства внутрішніх справ, і звідти до Генеральної прокуратури. Біля кожної будівлі залишали по одному знаку питання. Учасники акції кажуть, таким чином хочуть нагадати владі, що вони обіцяли рік тому на Майдані і запитати що на цей момент вони вже зробили. Відповіді просять надати ввечері під час виступу керівництва держави на Майдані Незалежності.

У Львові напередодні також вшанували героїв Небесної сотні та бійців, які полягли на Сході України. Близько шести тисяч людей тихою ходою пройшли від університету Франка до пам'ятника Шевченкові. Хвилиною мовчання учасники поминальної акції вшанували сучасних героїв, помолились та заспівали гімн. У руках та на верхньому одязі студенти мали червоні маки – символ жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів.

Меморіальні заходи відбулись і в Одесі. Кошики з квітами та траурні вінки поклали до пам'ятника Тарасу Шевченку. Одесити влаштували урочисту та зворушливу церемонію. Рота почесного караулу дала салют, а в небо випустили сотню білих голубів, що символізували загиблу Небесну сотню. Зведений хор виконав пісню "Пливе кача".

На Інститутській вшановують пам'ять Небесної сотні

На Інститутській вшановують пам'ять Небесної сотні

Повʼязані теми:

Наступна публікація