На Івано-Франківщині породілля перерізала горло новонародженому синові

На Івано-Франківщині породілля перерізала горло новонародженому синові

Фото: pixabay.com

Батько вбитої дитини підозрює, що жінка зрадила і хотіла приховати це.

На Прикарпатті мати чотирьох дітей зарізала свого новонародженого сина. Вагітність вона ховала від села, а великий живіт пояснювала хворобою, тому в поліції припускають, що позбутися дитини жінка планувала завчасно, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Немовля народилося просто неба на подвір’ї, але замість спеленати хлопчика, його мати дістала ніж. "У дитинки фактично відрізана головка в районі горла", - розповів керівник Богородчанського відділення поліції Ростислав Прокопчук.

На Прикарпатті жінка зарізала свого новонародженого сина

На Прикарпатті жінка зарізала свого новонародженого сина

Що робить дружина, чоловік навіть не підозрював, бо свою вагітність жінка приховувала не те що від сусідів, а навіть від рідних. "Я їй кажу: Наталко, люба, ти вагітна 100%! А вона казала, що в неї кіста росте", - пояснює сусідка Марія Синишин. "Її випитували і сусіди, і лікарі місцевої амбулаторії. Казала, що не вагітна – просто хвора, що в неї з печінкою якісь проблеми", - каже заступник голови Дзвиняцької ОТГ Ігор Пасічняк

Сховати крихітне тіло від чоловіка жінка не встигла і він, шокований, наказав викликати поліцію. Хлопчик мав стати п’ятою дитиною подружжя і, схоже, позбутися його жінка задумала ще на початку вагітності. "Чоловік припускає, ніби це не його дитина. Може, тому вона приховувала і хотіла позбутися. Зі слів родичів, вона нібито на листопад готувалася до операції. Можна десь зробити висновки, що вона планувала", - каже Прокопчук.

Рідні чоловіка просять не показувати їхніх облич. Вони кажуть, що жінка ніде не працювала, слідкувала за дітьми, родина жила на заробітки батька, ветерана АТО. І зізнаються – судячи з усього, мати не хотіла і двох останніх дітей. "Я зізнаюся: я вагітна, але зробіть мені аборт. Хто в сім місяців робить аборт, Наталко? Насилу вона ту дитину народила. Четверту теж не хотіла. Ми її насильно до лікаря повели", - каже родичка.

Найстаршій донечці подружжя шість, найменшій – рік. У селі кажуть, попри те, що їхня мати любила хильнути зайвого, діти завжди були доглянуті і нагодовані. "І на плечах носила тих дітей, і на грудях – вона дітей любила. І той чоловік її до дітей ставився дуже і дуже добре", - кажуть сусіди.

Чому вбила дитину – ані рідним, ні поліції жінка наразі так і не пояснила. Вона зараз під вартою у лікарні, невдовзі суд обиратиме жінці запобіжний захід. Якщо породіллю визнають осудною, їй загрожує до п’яти років позбавлення волі. Тим часом рідних непокоїть одне: аби соціальні служби не забрали у батька дітей. "Не п’є, не курить, нічим поганим не займається. Невідомо, чи це його навіть діти. Але він їх вигодував! І він їх не віддасть", - кажуть родичі. Допомогти поставити дітей на ноги обіцяють всією родиною. Вона велика – у ветерана АТО вісім братів та сестер.

Кореспондент ТСН Алла Пасс

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Здоров'я вагітної
Наступна публікація