На карантині в Нових Санжарах в іноземки загострилася хронічна хвороба

На карантині в Нових Санжарах в іноземки загострилася хронічна хвороба

Фото: Міністерство охорони здоров’я України

До іноземної громадянки довелося викликати групу екстреної допомоги.

В евакуйованої з Уханя іноземною громадянки, яка перебуває на карантині в Нових Санжарах, 22 лютого загострилася хронічна гастроентерологічна хвороба.

Про це повідомили в пресслужбі МОЗ.

Зазначається, що ввечері в іноземної громадянки з’явився біль у животі.

Після консультування медиків із спеціалізованим профільним обласним спеціалістом до обсервації прибула екстрена допомога з фахівцями, які провели огляд пацієнта. Фахівцями проведено додаткове обстеження та діагностика, призначено лікування.

"Лікарі прибули із пересувним апаратом для проведення ультразвукової діагностики та з спеціальними контейнерами для забору проб. Полтавські медики спрацювали оперативно. Зайшли, здійснили медичний огляд та вийшли із приміщення обсерватора із дотриманням всіх протиепідемічних норм", - зазначив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко

Встановлено, що це загострення хронічної гастроентерологічної хвороби евакуйованої.

"Лікарі склали план лікування, призначили дієтичне меню та залишили на спостереження в обсервації. Зараз евакуйована почуває себе добре", - повідомили в МОЗ та додали, що жодних ознак гострих респіраторних захворювань немає.

В одного з евакуйованих громадян - загострення хронічної гастроентерологічної хвороби Ввечері 22 лютого в обсерваторі,...

Опубліковано Міністерство охорони здоров'я України Неділя, 23 лютого 2020 р.

Нагадаємо, 20 лютого до України прибули евакуйовані з Китаю люди. На обсервацію направили 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Рики, Чорногорії, Панами та Ізраїлю). Було оголошено, що їх розмістять у медзакладі селища Нові Санжари на Полтавщині.

Цього дня місцеві мешканці селища перекрили в ньому дорогу, виступаючи проти розміщення там евакуйованих людей. Згодом у Нових Санжарах між поліцією та місцевими жителями сталася сутичка.

О 18 годині колона автобусів з українцями прорвалася серед натовп людей, які протестували на дорозі. Вони палили вогонь, кидали камінням в автобуси та розбили декілька вікон. Евакуйовані не постраждали, але під час сутичок постраждало дев'ять правоохоронців, п'ятеро з яких - серйозно, та один з активістів.

В результаті через сутичок поліція затримала 24 людини. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі. Поліція відкрила два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Як різні країни світу проводять евакуацію своїх громадян з Китаю

Як різні країни світу проводять евакуацію своїх громадян з Китаю

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація