На Кіровоградщині 5-поверхівка сповзає в порожнину, тріщини збільшуються щодня

На Кіровоградщині 5-поверхівка сповзає в порожнину, тріщини  збільшуються щодня

Міський голова, який має виділити кошти на ремонт, переховується від мешканців.

У Знам’янці, на Кіровоградщині, мешканці 5-поверхівки бояться обвалу, як у Дрогобичі. Фахівці офіційно визначили: дім сповзає в порожнину, вимиту каналізацією, та руйнується на очах, але рятувати багатоповерхівку міська влада не квапиться. Мало того - пожильці стверджують, що міський голова просто ховається від них, йдеться в ТСН.16.45.

В будинку водопровід тримається на скотчі, в каналізації шампанське замість заглушки. В квартирах цього будинку стеля відходить від стін, а в них - павутина тріщин. Як руйнується будинок не лише видно, але і чути.

Неподалік будинку залізниця, коли йде вантажний потяг споруда здригається. Жителі кажуть, тріщини збільшуються на очах. Дехто  уже з’їхав, бо боявся, що рідні стіни їх і поховають. Будинок почав руйнуватися три роки тому. Тоді провели експертизу і визначили причину.  «Є висновки, що з неексплуатованої каналізаційної насосної станції йде виток води під фундамент будинку», - каже місцевий депутат.

Але і досі як врятувати споруду не визначили. Депутати міськради кажуть, що вони проголосували за виділення грошей на проект реконструкції будинку, але виконком це рішення не виконує. З його очільником - міським головою - жителям будинку ніяк не вдається зустрітися. Не вдається зустрітись  з ним і журналістам ТСН.

Організувати зустріч із невловимим міським головою обіцяють у облдержадміністрації. Якщо не віч-на-віч, то може хоч у вигляді телемосту. А от повпливати на чиновника не можуть, бо це питання - місцевого самоврядування. А люди - самі собі вибрали такого мера.

Кореспондент Олена Шворак.

Повʼязані теми:

Наступна публікація