На Кіровоградщині через алкогольне отруєння загинув 2-річний малюк

На Кіровоградщині через алкогольне отруєння загинув 2-річний малюк

Інших дітей забрали від матері

Матір загиблого можуть позбавити батьківських прав.

Дворічний малюк через алкогольне отруєння помер в Устинівці, на Кіровоградщині. Як кажуть слідчі, у хаті, де жила дитина, кілька днів дорослі влаштовували гулянки. Батьки не відразу помітили, як хлопчик знепритомнів. Медики, які приїхали на виклик, констатували смерть. А експертиза встановила причину - отруєння алкоголем. Слідчі з'ясовують, чи випила смертельну дозу дитина сама, чи є в трагедії провина соціальних працівників, які спостерігали за родиною, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дворічного Сашка поховали вчора. Маленьку труну через усе село пронесли на руках сусіди. Хлопчик помер напередодні вночі і ніхто з дорослих не зміг пояснити, що сталося. Мати каже, що вона не пиячила, але маленький Сашко бігав у кімнату, де було застілля. Медики та правоохоронці, які приїхали за викликом, одразу відчули, що від дитини сильно тхне алкоголем. Однак врятувати малюка не встигли. Він помер на руках у мами.

Слідчі з'ясовують чи випила дитина сама смертельну дозу алкоголю, чи напоїли дорослі. Соціальні служби переконані: це був нещасний випадок. Адже сім‘я хоч і була у них на обліку, однак останнім часом претензій щодо догляду за дітьми не було. Це підтверджують і сусіди. Однак проти матері відкрили кримінальне провадження і звернулися до суду щодо позбавлення її батьківських прав на двох інших дітей: 3-річної Лізи та 11-місячного Владика.

Малюків вже забрали із сім‘ї. Нині вони у районній лікарні. Зараз вирішується питання про переведення обох до будинку дитини. А прокуратура окрім провадження щодо матері, має питання і до соціальних служб, які, на думку слідчих, безпідставно повернули дітей у сім‘ю. Нині правоохоронці очікують остаточних висновків судово-медичної експертизи і вже після цього визначатимуть, який запобіжний захід обрати матері загиблого хлопчика. Оскільки жінка вже має судимості, то ймовірно мова йтиме про арешт.

Нагадаємо, що у Китаї дворічний малюк-алкоголік осушує пляшку пива за кілька хвилин

Кореспондент ТСН Олена Шворак.

Дворічний малюк помер через алкогольне отруєння

Дворічний малюк помер через алкогольне отруєння

Повʼязані теми:

Наступна публікація