На Кіровоградщині жителі селища майже півроку вимушені боротись за питну воду

На Кіровоградщині жителі селища майже півроку вимушені боротись за питну воду

Фото: Pexels

Люди збирають дощову воду та долають кілометри до колодязя.

Півтисячі жителів селища Новгородка на Кіровоградщині вже п'ять місяців потерпають від посухи. Централізованого водопостачання немає, а води з криниці на всіх не вистачає. Люди збирають дощову воду і їздять по питну за десять кілометрів, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

Зо дві сотні людей вивела на вулицю п'ятимісячна посуха. Селяни вимагають від влади точної відповіді, коли в них нарешті з'явиться вода.

Свердловина, з якої постачали воду для жителів п'яти вулиць вийшла з ладу у січні. Селяни кинулися до колодязів, але їх поблизу лише кілька. Та й вода в них виявилося каламутною і брудною. Вже до обіду криниці міліють, відра лягають на дно. Люди привозять бідони і чекають поки вода набереться.

Тепер жителі селища чи не найбільше чекають на дощ. Вони розставили у дворах ємності, щоби зібрати потрібну їм вологу. Аби принаймні напоїти худобу. Однак дощу не було вже понад два тижні. Городина сохне. Люди, що можуть позбутися ще й урожаю, штурмують сільраду. Селищний голова обнадіює.

"Бригада вже договірна, договір є. Обіцяють другу скважину. Приїдуть сюди спеціалісти подивимось по дебету. Щоб відновить", - каже селищний голова Олександр Сириця.

Мовляв досі цьому заважав невизначений статус свердловини. Після розпаду колгоспу в селищі не можуть домовитись, хто її утримуватиме і ремонтуватиме. Приїзд знімальної групи спонукав чиновників до дій. Пообіцяли, що спільними зусиллями сільради, району та фермерів свердловину таки прочистять. Вода у сельчан може з'явитися вже на початку червня.

Кореспондент ТСН Олена Шворак

Жителі селища Новгородка потерпають від посухи через несправну свердловину

Жителі селища Новгородка потерпають від посухи через несправну свердловину

Повʼязані теми:

Наступна публікація