На Київщині чоловік замовив вбивство адвоката: поліція затримала виконавця та організатора

На Київщині чоловік замовив вбивство адвоката: поліція затримала виконавця та організатора

Фото: УНІАН

Правоохоронці інсценували вбивство.

У Київській області поліція попередила замовне вбивство адвоката та затримала організатора злочину. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

"Житель Львівської області найняв кілера для вбивства керівника адвокатського бюро. Однак правоохоронці інсценували вбивство і врятували життя людини. Унаслідок спецоперації оперативники Департаменту стратегічних розслідувань (ДСР) Нацполіції та його територіального підрозділу у Львівській області, слідчі поліції Львівщини спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції та прокуратурою Львівської області затримали організатора особливо тяжкого злочину", - йдеться у повідомленні.

На початку жовтня правоохоронці отримали інформацію про підготовку замовного вбивства та пошук кілера для ліквідації жертви. Під час її відпрацювання було встановлено особу майбутньої жертви, організатора злочину та безпосередньо виконавця. 

Організатором виявився житель Львівської області, який підшукав виконавця злочину та пообіцяв заплатити за вбивство керівника адвокатського бюро 7 тис. дол. У разі смерті адвоката організатор міг заволодіти його майном. 

"Операція з попередження замовного вбивства та затримання його організатора відбувалася під контролем правоохоронців – від початку проведення перемовин між організатором та виконавцем, ініціювання вбивства до затримання фігурантів", - додали в поліції.

Зазначається, що організатор передав кілеру фото та інформацію про жертву, а також 1 тис. 200 дол. на так звані витрати та придбання зброї.

Крім того, встановлено, що організатор вбивства має дружні стосунки з колишньою дружиною потерпілого. Її причетність до злочину перевірятимуть у межах досудового розслідування. 

13 листопада правоохоронці провели інсценування особливо тяжкого злочину. Організатор отримав фото з місця вбивства як доказ виконаного "завдання". А в четвер, 14 листопада, його затримали під час передачі виконавцю частини від обіцяної винагороди – 49 тис. грн. 

Відкрито кримінальну справу за статтею "Умисне вбивство, вчинене на замовлення" (ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 ККУ). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, 10 листопада повідомлялося, що у Київській області поліцейські затримали жінку, яка за 10 тисяч доларів замовила вбивство коханки свого чоловіка. 

Правоохоронці розкрили замовне вбивство директора "Капарол Україна" Павла Зможного

Правоохоронці розкрили замовне вбивство директора "Капарол Україна" Павла Зможного

Повʼязані теми:

Наступна публікація