На Київщині голоси виборців підраховували у кафе. Поліція відкрила кримінальне провадження

На Київщині голоси виборців підраховували у кафе. Поліція відкрила кримінальне провадження

На Київщині голоси виборців підраховували у кафе. Поліція відкрила кримінальне провадження

Фото: ГУ Національної поліції в Київській області

Працівникам виборчої комісії загрожує до 7 років позбавлення волі.

В Обухові працівники виборчої комісії підраховували голоси виборців у кафе будинку культури.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції.

"За фактом фальсифікації виборчих документів у місті Обухів слідчі місцевого відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 158 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, близько 18-ї години голова однієї з дільничних виборчих комісій разом із секретарем складали протоколи дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців за багатомандатним виборчим округом не на засіданні виборчої комісії, де передбачено чинним законодавством, а в приміщенні кафе будинку культури міста Обухів. 

Своєю чергою поліцейські задокументували порушення та вилучили у працівників виборчої комісії протоколи підрахунку голосів як речові докази.

Нині працівникам ДВК загрожує від п’яти до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Причиною їхнього проведення стало те, що на інавгурації президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Раду VIII скликання через формальну відсутність коаліції від 2016 року.

Згідно з даними головних екзитполів, на виборах перемогу здобула партія "Слуга народу". Вона набирає трохи більше 44%. Також до парламенту проходять "Опозиційна платформа – За життя" (понад 12%), "Європейська Солідарність" (понад 8%), "Батьківщина" (близько 7,5%) та "Голос" (близько 6%). На межі статистичної похибки перебуває також і партія "Сила і честь".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація