На Київщині медики не врятували 2-річного хлопчика, який упав у каструлю з окропом

На Київщині медики не врятували 2-річного хлопчика, який упав у каструлю з окропом

Батьки мають претензії до лікарів, дивною ситуація здається і волонтерам.

На Київщині батьки 2-річного хлопчика звинувачують лікарів у бездіяльності, що призвела до загибелі їхньої дитини. Хлопчик сів у каструлю з окропом і зазнав понад 50% опіків шкіри, а в лікарні, куди його відвезли, буцімто не було належних спеціалістів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"У деяких місцях навіть шкурочка полопала", - мама згадує, як два тижні тому на її очах маленький Віктор сів у каструлю з окропом. "Я смажила котлети. І він підійшов до мене і взяв за ногу. Я ще й злякалася, бо чоловік бува так лякає. Синочка що ти хочеш? Він каже: хочу їсти. Я кажу. Зайчику, іди в кімнату гуляй. Я посмажу і я вас покличу. І він відходить од мене, перечеплюється, падає в каструлю і каструля перевертається", - розповідає Антоніна Клібащук.

На Київщині батьки звинувачують лікарів у бездіяльності, що призвела до смерті 2-річного хлопчика

На Київщині батьки звинувачують лікарів у бездіяльності, що призвела до смерті 2-річного хлопчика

Батьки викликали швидку та відвезли дитину до районної лікарні, наступного ранку поїхали до обласної. Через п’ять днів маленький організм пережив зупинку серця, з опікового відділення малюка перевели до реанімації. Батьків до палати впустили лише через тиждень. "Мене пустили – в нього очі були бинтиками закриті. І лежав поряд старий мужик, кашляв, теж під апаратом", - каже тато хлопчика Андрій Клібащук.

Волонтер Олена Єгорова, яка допомогала родині, каже, що в цій лікарні немає необхідного устаткування, аби у разі сильних опіків врятувати дитину. Чому за тиждень, поки хлопчик помирав на лікарняному ліжку, ніхто з медиків не звернувся до іншого центру, де є дитячі спеціалісти – вона не розуміє. "Я впевнена, що якби це була дитина впливових чи заможних – то піднімалися б усі сили з боку адміністрації. Начмед жодного фахівця не викликав", - каже волонтер.

У лікарні коментувати ситуацію з дитиною наразі відмовляються. Натомість у департаменті охорони здоров'я запевняють, що умови для лікування дитячих опіків є. Нині, аби з’ясувати, чому дитину не вдалося врятувати, проводять власне службове розслідування. "Ми залучили незалежних експертів з опікових відділень для того, щоб можна було об’єктивно розібратися в цій ситуації", - запевняє начальник медичного відділу департаменту охорони здоров’я Київської області Олена Коваленко.

Кореспондент ТСН Олена Гущик

Повʼязані теми:

Наступна публікація