На Київщині оголосили жалобу за загиблими у пожежі будинку для літніх людей

На Київщині оголосили жалобу за загиблими у пожежі будинку для літніх людей

Фото: Reuters

Власнику будинку обиратимуть запобіжний захід.

Сьогодні, 30 травня, на Київщині оголосили День жалоби за загиблими під час пожежі у будинку для літніх людей, про це повідомляє кореспондент ТСН.

У Кабміні створили тимчасову комісію із розслідування обставин трагедії. Там уже заявили, що перевірять усі будинки для літніх людей - незалежно від форми власності. Поліція, тим часом, з'ясовує, чи законно працював притулок у Літочках.

Як повідомили на брифінгу представники ДСНС та Нацполіції, вже проведені 25 експертиз та опитані 26 осіб. Власникові будинку оголосять підозру найближчим часом.

Слідство з'ясувало, що будинок був побудований з небезпечних матеріалів без дотримання норм пожежної безпеки, більшість жертв задихнулися. Причиною пожежі називають або несправну проводку, або несправний телевізор.

Всі загиблі віком від 80 до 90 років. Власник цього будинку для літніх людей займався цим бізнесом не менше п'яти років та має ще 8 таких закладів. Всі їх, як й інші будинки для літніх людей Київщини, перевірятимуть.

Одна з загиблих була працівницею будинку для літніх людей, проте документів про її працевлаштування не знайдено. А також не зверталися її рідні.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 29 травня, в будинку в селі Літочки Броварського району стался пожежа, що забрала життя 17 осіб. За попередньою інформацією, причиною пожежі стало загоряння телевізора. Поліція вже повідомила про затримання головного підозрюваного.

Кореспондент ТСН Інна Боднар

Власника будинку для літніх людей затримали, за недотримання правил пожежної безпеки

Власника будинку для літніх людей затримали, за недотримання правил пожежної безпеки

Повʼязані теми:

Наступна публікація