На Київщині п’яний екс-АТОвець відкрив стрілянину по сусідах і кинув гранату у поліцію

Зловмисник також стріляв у бік правоохоронців та намагався викрасти службове авто.

У селі Залісся під Києвом колишній боєць АТО влаштував стрілянину по сусідах та кинув бойову гранату у бік працівників поліції, намагаючись втекти на службовому авто.

Про це повідомили у прес-службі ГУ Нацполіції Київської області.

"Близько 19-ї години надійшла інформація, що в селі Залісся Броварського району місцевий мешканець в стані алкогольного сп’яніння влаштував стрілянину по людях з автоматичної зброї та кинув гранати у бік своїх сусідів", - йдеться у повідомленні.

За словами начальника поліції Київщини Дмитра Ценова, під час затримання озброєний чоловік погрожував вбивством двом працівникам поліції.

"Спочатку кинув гранату та здійснив декілька прицільних пострілів у бік правоохоронців. Після чого намагався заволодіти службовим автомобілем і зникнути з місця події. Однак йому це не вдалося – правоохоронці застосували до правопорушника засоби фізичного впливу, спецзасоби і затримали зловмисника", - додав він.

Як зазначається, затриманим виявився 53-річний місцевий житель, який раніше брав участь у проведенні антитерористичної операції в складі Збройних сил України.

Правоохоронці вилучили у стрільця 40 гільз калібру 5,45 мм, уламки гранати "Ф-1", дві чеки та два кільця від гранати, патрони, автомат АК-47, магазини від нього та пістолет револьвер. Всі вилучені речові докази відправили на експертизи.

Наразі відкриті кримінальні провадження одразу за чотирма статтями: замах на злочин, умисне вбивство, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Поліцейські встановлюють обставини події та причини агресивної поведінки чоловіка, триває слідство.

Унаслідок вибухів постраждали двоє людей, які з різними тілесними ушкодженнями були доправлені до лікарні.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що у Мар'їнці у частині А-0409 (30-та окрема механізована бригада) військовослужбовець застрелив товариша по службі. Як зазначається, між чоловіками виникла сварка, під час якої один із них взяв автомат Калашникова і вбив іншого.

Згодом у штабі АТО повідомили, що трагедія сталася внаслідок необережного поводження зі зброєю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація