На Київщині судять військового, через якого на полігоні розірвалась граната, травмувавши двох бійців

На Київщині судять військового, через якого на полігоні розірвалась граната, травмувавши двох бійців

Строковик знайшов боєприпас у траві і кинув його у бік співслужбовця.

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт у справі про заподіяння військовим тілесних ушкоджень співслужбовцю через порушення правил поводження з боєприпасами на полігоні у Київській області.

Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

"Встановлено, що 21 лютого 2019 року під час прибирання території полігону однієї з військових частин неподалік Білої Церкви, військовослужбовець строкової служби, грубо порушуючи правила поводження з боєприпасами, взяв до рук знайдену ним в траві нерозірвану гранату типу РГН та кинув її на землю в бік іншого військовослужбовця. В результаті стався вибух. Внаслідок цього обидва солдати отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідно до ч. 1 ст. 414 Кримінального кодексу України строковику-правопорушнику загрожує до двох років тримання у дисциплінарному батальйоні або до трьох років позбавлення волі.

Наразі за недбалість вже покарані керівництво полігону та відповідальні особи військової частини, які допустили небезпечний інцидент, не подбавши про належне очищення стрільбища від нерозірваних гранат.

"За результатами розгляду судом адміністративних матеріалів, направлених військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону, 5 військових службових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності – на них накладено штрафи", - уточнили у прокуратурі.

Нагадаємо, 21 лютого на полігоні у Київській області в результаті підриву невідомого вибухового предмету отримали травмування два військовослужбовці строкової служби. За попередніми даними, інцидент стався через особисте порушення заходів безпеки. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація