На Київщині у вирві знайшли 400 снарядів Другої світової

На Київщині у вирві знайшли 400 снарядів Другої світової

Пошуки ще тривають

Селяни з села Калинівка натрапили на кілька сотень снарядів під час прогулянки лісом. Одразу зателефонували піротехнікам. Зараз на місці працюють сапери. І кажуть, що більшість боєприпасів досі з запалом. Це означає - вибухнути вони можуть будь-якої хвилини, йдеться в ТСН.16.45.

Червона стрічка навколо дерев. Попереджувальні знаки - «Увага міни». Це у лісі під Києвом. Сапери витягають снаряди один за одним. Відранку з вирви сапери дістали майже 90 снарядів. Усі вони з Другої світової війни. Бронебійні - їх використовували для гармат. Загалом за три дні роботи сапери дістали майже 400 боєприпасів.

На небезпечну знахідку натрапили місцеві мешканці. У ямі вгледіли два снаряди. Віктор каже, один був схожий на артилерійський, тож вони одразу викликали рятувальників.

Снаряди різного калібру використовували здебільшого для знищення фортифікаційних споруд та бронетехніки. Сапери припускають, у цьому місці була закладка, боєприпаси збирались знищити, але від вибуху не всі здетонували. Вони можуть вибухнути зараз, будь-якої хвилини. Вибухова речовина збереглася.

В лісі під Києвом знайшли майже 400 снарядів Другої світової війни

В лісі під Києвом знайшли майже 400 снарядів Другої світової війни

Для захисту у них амуніція, напарник жартує, бронежилет взимку ще й зігріває. В таких схронах Євген знаходив до півтори тисячі снарядів. Тут роботи щонайменше ще на кілька днів.

Сапери наголошують, аби люди в жодному разі  не торкались підозрілих предметів і одразу викликали надзвичайників.

Таких вирв по лісу чимало. Завдання саперів обстежити і інші потенційно небезпечні ділянки. Торік лише на Київщині знайшли близько 10 тисяч снарядів різного калібру, серед них були навіть авіаційні бомби. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація