На Київщині вандали сплюндрували могилу героя Небесної сотні

На Київщині вандали сплюндрували могилу героя Небесної сотні

Фото: Facebook/Надія Мельнічук

Поліція розшукує зловмисників.

У Вишгороді на місцевому цвинтарі невідомі сплюндрували могилу Героя України, волонтера Євромайдану Володимира Мельнічука.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Київської області.

"Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує обмеження волі терміном від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін", - йдеться у повідомленні.

Наразі поліція здійснює розшукові заходи, щоби встановити особи причетних зловмисників та притягнути їх до відповідальності. Тривають слідчі дії.

"Чоловік загинув 20 лютого 2014 року від кулі ворожого снайпера. Посмертно він отримав звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (21 листопада 2014) - за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час Революції гідності. А також медаль "За жертовність і любов до України", теж посмертно", - додали у поліції.

За словами матері загиблого, зловмисники викопали 4 рідкісні туї, які вона доглядала всі ці роки.

СЬОГОДНІ НА МОГИЛІ СИНА... ДАЙТЕ МЕНІ В РУКИ АВТОМАТ !!! ВПЕРШЕ ПРОШУ ! ПОВІРТЕ, У МЕНЕ ВЖЕ НЕМАЄ СИЛ...

Опубликовано Надіей Мельнічук Понедельник, 2 декабря 2019 г.

Нагадаємо, раніше в Одесі вандали розтрощили пам’ятну дошку загиблому українському активісту. За словами очевидців, дошку розбивали п’ятеро людей в балаклавах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація