На Київщині вогонь охопив будинок із двома маленькими дітьми

На Київщині вогонь охопив будинок із двома маленькими дітьми

Найменшому хлопчикові врятуватися не вдалося.

У пожежі на Київщині загинув 3-річний хлопчик, його братик лише дивом уцілів. Рятувальники закликають батьків не зоставляти дітей без нагляду, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

10-річний Рома ходить по згарищу, де сталася трагедія. Напередодні, коли вдома нікого з дорослих не було, будинок загорівся. Рома був у баби, проте його двоє молодших братів залишилися самі – матір зачинила їх та пішла в магазин. У цей час і спалахнула проводка, полум’я вмить охопило хату. 5-річний Семен устиг вискочити через вікно, а от найменший братик у цей час спав в іншій кімнаті.

Самі вдома: на Київщині під час пожежі загинув трирічний хлопчик

Самі вдома: на Київщині під час пожежі загинув трирічний хлопчик

Сусіди перші побачили дим і кинулися на порятунок, але двері були зачинені – дитина опинилася в пастці. Один із чоловікі забрався у приміщення через вікно, однак до хлопчика дістатися не зміг і був змушений вилізти на повітря. Пожежники виламали двері та знайшли малюка, але було вже запізно – дитина вчаділа. "Можливо, той час і був втрачений, поки відкривали. Це, все ж таки, час", - міркує головний інспектор Баришівського районного сектору головного управління ДСНС Олег Черненко.

Надихався диму й інший хлопець, проте з лікарні батьки його вже забрали. "Звечора дитина була стурбована. Дісно, плакала за загиблим братом своїм, сумувала за мамою, що вона не приїхала. Тому зранку працював з ним психолог", - розповіла головний лікар Баришівської районної лікарні  Галина Буняк. Мама пояснює, що в трагедії винуватий збіг обставин. "Семен дивився телевізор, Олег спить. Я накришила огірків і побігла в магазин по олію, мене дома не було 20 хвилин. Хата дерев’яна – закоротило, спалахнуло", - розповіла вона.

Але вогнеборці кажуть, що коли сталася трагедія, жінка була п'яна. Нарікають на жінку й сусіди, котрі вважають, що та занадто часто заглядала в чарку. Соціальні служби коментувати будь-що відмовилися. Рятувальники ж закликають батьків не залишати дітей без нагляду, бо від початку року лише на Київщині за участі дітей сталося 50 пожеж, сімох малюків урятувати не вдалося.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська

Наступна публікація