На кордоні з Польщею жінки намагалися нелегально вивезти з України двох дітей

На кордоні з Польщею жінки намагалися нелегально вивезти з України двох дітей

Фото: facebook/Ігор Зінкевич

Підроблені документи помітили українські прикордонники.

На пункті пропуску "Краківець" прикордонники виявили двох тернополянок 1983 та 1963 років народження із дитиною. Жінки їхали до Польщі автівкою.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ 5 серпня.

Під час прикордонного контролю з’ясувалося, що мати дівчинки не має нотаріально завіреної заяви від батька про дозвіл на вивіз доньки за кордон, тому прикордонники відмовили в пропуску дитини. Одна з жінок з таким рішенням не погодилась і спробувала підкупити правоохоронця, запропонувавши 50 євро неправомірної винагороди.

"Згодом й інша жінка вирішила "перевірити" прикордонників і спробувала "вручити" службовій особі ще 50 євро, аби влагодити проблему. Відтак, окрім рішення про відмову пропуску дитини через кордон, через свою самовпевненість у безкарності, подорожуючим довелось ще спілкуватись з представниками Нацполіції", – розповіли в прикордонній службі.

Крім того, в аеропорту Чернівців прикордонники також завадили спробі вивозу громадянкою України дитини 2015 року народження за підробленим  дорученням. За цим фактом до НП направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення. Жінку з дитиною через кордон не пропущено.

Нагадаємо, у червні Зеленський призначив керівником ДПСУ екскерівника Луганського прикордонного загону Сергія Дейнеко. Новопризначений керівник заявив про катастрофічну ситуацію з фінансуванням відомства. За його словами, наразі недофінансування відомства складає понад 938 млн гривень.

Чому в Україні росте кількість іноземців, які подорожують з фальшивими документами  

Чому в Україні росте кількість іноземців, які подорожують з фальшивими документами  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація