На кордоні з РФ посилено безпеку з огляду на вибори – ДПСУ

На кордоні з РФ посилено безпеку з огляду на вибори – ДПСУ

Фото: УНІАН

Ситуацію прикордонники називають напруженою, але контрольованою.

Державна прикордонна служба України протягом перших місяців 2019 року відмовила у в’їзді на територію країни більш ніж двом тисячам громадян Російської Федерації. Про це заявив помічник голови ДПСУ Олег Слободян, повідомляє УНН.

“Ситуація на кордоні з Росією залишається доволі напруженою, але контрольованою. Зараз на лінії українсько-російського кордону посилено заходи безпеки у зв’язку з підвищення рівня загрози у період президентської кампанії та виборів президента України, тому там посилені прикордонні наряди як у пунктах пропуску, так і поза ними, проводяться також й інші заходи в контрольованих прикордонних районах іншими правоохоронними органами”, - розповів він.

Прикордонники встановлять додаткові пости на час виборів

Прикордонники встановлять додаткові пости на час виборів

Слободян відзначив, що такий режим пильності дає свої результати. “За позаминулу добу Україна не пропустила 25 громадян Російської Федерації, а з початку року вже понад дві тисячі осіб”, - сказав представник служби. За його словами, на україно-російському кордоні продовжують фіксувати випадки направлення до підконтрольної українському урядові території з тимчасово окупованих територій завербованих російськими спецслужбами громадян України.

Раніше в березні прикордонники на адміністративній межі з анексованим Кримом спіймали бойовика, який воював на Донбасі та був завербований Росією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація