На кордоні з Угорщиною у чергах застрягли десятки пішоходів та сотні авто

Черги пов'язані із посиленням карантину.

На пунктах пропуску на українсько-угорському кордоні вдень 14 липня утворилися величезні черги через те, що Угорщина від 15 липня запроваджує обмеження в’їзду. Згідно з якими Україна потрапила до країн "червоної" зони і громадянам, із цих країн проїзд заборонений.

Про черги на кордоні повідомив журналіст Віталій Глагола у своєму Telegram.

За його словами, на пункті пропуску "Чоп-Захонь" зібралося понад 200 автомобілів, які стоять у корці, щоб виїхати з України. А на пішому КПП "Лужанка" масово скупчилися громадяни, котрі теж хочуть потрапити до ЄС.

Журналіст  нагадав, що від 15 липня громадянам, які їдуть з країн "жовтої" та "червоної" зон доведеться проходити двотижневу самоізоляцію. Не проходити карантин можна за умови проходження два ПЛР-теста на виявлення коронавірусу, які зроблені за останні п'ять днів і мають негативний результат. Також обмеження не поширюються на вантажоперевезення та громадян, які їдуть транзитом. 

"Обов'язкова самоізоляція також поширюється на іноземців, які прибувають в Угорщину з "жовтої зони", а ось іноземці з "червоної зони" в Угорщину потрапити не зможуть", - зазначив Віталій Глагола. 

У ДПСУ, своєю чергою, підтвердили наявність черги. Прикордонники закликали громадян врахувати ситуацію на кордоні і пам'ятати про контроль на кордоні у порядку черги.

"Основними причинами збільшення кількості подорожуючих є можливість транзитного проїзду через територію Угорщини громадянами України, які мають право на тимчасове або постійне проживання в ЄС, а також нещодавно оголошене у ЗМІ рішення уряду Угорщини щодо посилення  протиепідемічних обмежень під час в’їзду до країни", - пояснили у відомстві.

А в Закарпатській митниці Держмитслужби уточнили, що черги спостерігаються перед пунктами пропуску для автомобільного сполучення: "Вилок-Тісабеч", "Лужанка-Берегшурань", "Косино-Барабаш", "Дзвінкове-Лонья", "Чоп-Захонь". 

Як повідомлялося раніше очільник МЗС Дмитро Кулеба розповів, що в’їзд українцям на територію країн Європейського Союзу і вільне пересування країнами Шенгенської зони найближчим часом будуть заборонені. Це пов'язане із несприятливою ситуацією із захворюваністю на коронавірус COVID-19 в Україні. 

Відновлення авіасполучення: куди й за яких умов можуть подорожувати українці

Відновлення авіасполучення: куди й за яких умов можуть подорожувати українці

Повʼязані теми:

Наступна публікація