На кордоні затримали експравоохоронця, якого сім років розшукував інтерпол

На кордоні затримали експравоохоронця, якого сім років розшукував інтерпол

Фото: Прокуратура Львівської області

Чоловік переховувався на території Ізраїлю та Росії.

На кордоні з Росією затримали колишнього начальника одного із територіальних підрозділів ГУ МВС України, який сім років перебував у міжнародному розшуку.

Про це 20 листопада повідомляє пресслужба Львівської обласної прокуратури.

"У ході проведення оперативно-розшукових заходів під час досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактами прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.368 КК України) та зловживання владою або службовим становищем (ч.1 ст.364 КК України), затримано колишнього начальника одного із територіальних підрозділів ГУ МВС України у Львівській області, який від 2013 року перебував у міжнародному розшуку", - йдеться у повідомленні.

Обіймаючи посаду начальника сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків чоловік упродовж квітня 2011 року – липня 2012 року отримав від чотирьох осіб хабарі на загальну суму понад 135 тис грн.

"Натомість він мав забезпечити непритягнення цих осіб, а також членів їхньої злочинної організації до кримінальної відповідальності та прикривати їхню незаконну діяльність з виготовлення та збуту наркотичної речовини – опію ацительованого", - повідомляють у прокуратурі.

У лютому 2013 року йому було заочно оголошено про підозру. Відтак фігурант понад 7 років переховувався на території Ізраїлю та Російської Федерації. Експравоохоронця затримали при спробі перетнути кордон з Росією.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави.

Нагадаємо, 16 листопада в Одесі затримали учасника міжнародної терористичної організації "Ісламська держава". Чоловік, згідно з обліком Інтерполу, перебував у міжнародному розшуку. 

У аеропорту Львова спіймали чоловіка, якого шість років розшукував Інтерпол

У аеропорту Львова спіймали чоловіка, якого шість років розшукував Інтерпол

Повʼязані теми:

Наступна публікація