На КПП "Тиса" можуть пришвидшити перетин кордону

На КПП "Тиса" можуть пришвидшити перетин кордону

Фото: Державна прикордонна служба України

Голова ДПСУ обіцяє провести зустрічі з угорськими колегами.

На контрольно-пропускному пункті "Тиса" українсько-угорського кордону у Закарпатській області за необхідності може бути збільшено кількість персоналу задля прискорення контрольних операцій.

Також українські прикордонники проведуть зустрічі з угорськими колегами, аби зробити перетин кордону швидким і комфортним. Про це у неділю, 31 травня, заявив голова Держприкордонслужби Сергій Дейнека під час розширеної наради у пункті пропуску "Тиса", передає пресслужба відомства.

"Ми шукатимемо всіх можливих шляхів для полегшення прикордонних формальностей. Також проведемо зустрічі з угорськими колегами, аби зробити перетин кордону швидким і комфортним", - сказав він.

На нараді також були присутні і представники інших взаємодіючих структур Закарпаття. Обговорювалася ситуація, яка склалася із перетином кордону та перевезенням товарів в Україну, зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, що перевізники, які доправляють в Україну посилки італійських заробітчан і товари на замовлення, зранку заблокували пропускний пункт "Тиса" на Закарпатті. На кордоні з боку Угорщини утворилася черга з трьох сотень не оформлених бусів.

У Мінфіні прокоментували, що ця ситуація пов'язана із спробами незаконного ввезення товарів на територію України та порушень митного законодавства.

У неділю, 31 травня, з водіями провели переговори та роз’яснили правила представники Держприкордонслужби, місцевої влади, силових відомств. Після цього вони почали митне оформлення товарів згідно з вимогами чинного законодавства.

Протести на КПП "Тиса": на які поступки пішли митники, щоб урегулювати ситуацію

Протести на КПП "Тиса": на які поступки пішли митники, щоб урегулювати ситуацію

Повʼязані теми:

Наступна публікація