На КПП "Тиса" водіям роз’яснили правила - розпочалося митне оформлення

На КПП "Тиса" водіям роз’яснили правила - розпочалося митне оформлення

Фото: Facebook/Міністерство фінансів України

Усі громадяни без виключення мають декларувати переміщуваний товар та у разі перевезення понад встановлену норму - сплачувати митні платежі.

На контрольно-пропускному пункті "Тиса" українсько-угорського кордону водії почали митне оформлення товарів згідно з вимогами чинного законодавства. З ними провели переговори та роз’яснили правила представники Держприкордонслужби, місцевої влади, силових відомств.

Митний пункт розблокований. Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби України.

"Загострення ситуації напередодні відбулось через накопичення на території пункту пропуску великої кількості мікроавтобусів з товарами. Водії та пасажири бусиків відмовлялись здійснювати декларування та чинили опір працівникам Закарпатської митниці, дестабілізуючи роботу "Тиси"", - йдеться в повідомленні.

Усі громадяни без виключення мають декларувати переміщуваний товар та у разі перевезення понад встановлену норму - сплачувати митні платежі. Про це під час зустрічі з блокувальниками повідомив виконувач обов'язків Державної митної служби Ігор Муратов.

Так, після митного огляду:

  • особисті речі, продукти у дозволеній кількості, а також товар вартістю €500 підлягають пропуску;
  • товари, вартість яких становить понад €500 та 50 кг, підлягають пропуску після сплати митних платежів;
  • продукти, кількість яких перевищує дозволену для громадян норму, пропуску не підлягають;
  • у разі встановлення при митному огляді товарів, заборонених до переміщення, або прихованих від митного контролю, складається протокол про порушення митних правил.

"Водіям мікроавтобусів також було запропоновано укласти необхідні договори з поштовими операторами. У такому разі їм не треба буде сплачувати за відправлення. В іншому випадку водій одноосібно відповідає за усі посилки, що перевозить бусиком, і має сплатити усі визначні законом платежі за товари, вартість і вага яких перевищує дозволений мінімум", - зазначається в повідомленні.

Митне оформлення пройшли 44 буси (24 із сплатою платежів, 20 - з особистими речами).

Нагадаємо, що перевізники, які доправляють в Україну посилки італійських заробітчан і товари на замовлення, зранку заблокували пропускний пункт "Тиса" на Закарпатті. На кордоні з боку Угорщини утворилася черга з трьох сотень не оформлених бусів.

У Мінфіні прокоментували, що ця ситуація пов'язана із спробами незаконного ввезення товарів на територію України та порушень митного законодавства.

Перевізники блокували пропускний пункт "Тиса" на Закарпатті

Перевізники блокували пропускний пункт "Тиса" на Закарпатті

Повʼязані теми:

Наступна публікація